Βερολίνο: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ «η γερμανική κυβέρνηση είναι βεβαία ότι  οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης» τ ανέφερε ο Ροτ.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή. Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική “άγκυρα” σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, ο Ροτ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εκφράζει την… ελπίδα του!

Όπως προαναφέρθηκε το Βερολίνο ουσιαστικά επέβαλλε τις εκλογές, όπως είχαμε γράψει κατ΄αποκλειστικότητα εδώπροκειμένου να επιβάλει από τώρα τη νέα οικονομική πολιτική στην κυβέρηηση που θα προκύψει από τις κάλπες δηλαδή της ΝΔ.

Αυτό γιατί να επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση και το νέο προϋπολογισμό να τον υπογράψει η ΝΔ, αφού φοβάται ότι μπορεί να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα εξόφλησης του χρέους, έστω και με τα «χαρτζιλίκια» που μοιράζει ο Α.Τσίπρας.

pronews.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουτε η κα Μερκελ ,ουτε ο εκπροσωπός της κ. Ροτ θα ειναι οταν η κυβερνηση της Ν.Δημοκρατιας με πρωθυπουργο τον κ. Μητσοτακη θα θεσει θεμα αμφισβητησης της Συμφωνιας των Πρεσπων στα Ευρωπαικα και στα αλλα Διεθνη οργανα.
    Η φωνη του λαου επεβαλε χθες βουλευτικες εκλογες , μια αλλη φωνη του λαου θα επιβαλει την ”λειανση ” του Προσυμφωνου των Πρεσπων ,-για να γινει πως λεμε λειτουργικη- και να μη μας παραβγαινουν οι Σλαβοσκοπιανοι ως Μακεδονες ,-που μιλουν την ”Μακεδονικη γλωσσα” , που ουτε μιλουσαν και ουτε εγραφαν οι αρχαιοι Μακεδονες -.
    Δε μπορει η Δημοκρατικη Γερμανια να μη δεχθει την ισχυρη βουληση του Ελληνικου λαου, που και χθες εδωσε μονο 23% στους υποστηρικτες της Συμφωνιας των Πρεσπων και εξαφανισε τον απλο συνεργο της κ.Καμμενο .
    Το αντιθετο με την Συμφωνια 77% -που σιγουρα θα ξεπερασει το 80% στις βουλευτικες εκλογες -θα εχει ισχυρο λογο γιαυτην και τυχον αλλες μελετωμενες Συμφωνιες , που ”υφαιναν” οι απερχομενοι ΤσιπροΑριστεροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα