Βελιγράδι: Κλήθηκε η πρέσβειρα των Σκοπίων στο υπουργείο Εξωτερικών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η Βέρα Γιοβανόφσκα, πρέσβειρα των Σκοπίων στο Βελιγράδι κλήθηκε επειγόντως στο Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην παρακολούθηση του τηλεφώνου του συμβούλου της σερβικής πρεσβείας, Γκόραν Ζιβαλιέβιτς.

Όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών, η Γιοβανόφσκα κλήθηκε να εξηγήσει για τη δημοσιοποίηση των υποκλοπών.

Επίσης,  ζητήθηκαν πληροφορίες από τα Σκόπια,  εάν το σκοπιανό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρέσβεις όλων των χωρών των οποίων εκπρόσωποι βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε αυτό (την 27η Απριλίου) ή αυτό έγινε μόνο για τον πρέσβη της Σερβίας.

Η πρέσβειρα των Σκοπίων, ισχυρίσθηκε ότι οι σκοπιανές αρχές δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με παρουσία άλλων διπλωματικών αποστολών στο Κοινοβούλιο στη διάρκεια των ταραχών και ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που αναφέρονται αυτές οι εγγραφές που έφθασαν στα σερβικά ΜΜΕ.

Επεσήμανε ότι στα Σκόπια υπάρχει μεταβατική κυβέρνηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κατά την προσεχή περίοδο, όλες οι παρεξηγήσεις θα πρέπει να ξεπερασθούν.

(rts.rs)

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα