«Βγάζοντας γλώσσα» στο Νταβός μπροστά σε δισεκατομμυριούχους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένας «αυθάδης» 30χρονος ιστορικός μονοπώλησε το ενδιαφέρον με την πύρινη ομιλία του κατά της υποκρισίας των πλουσίων

«Χίλια πεντακόσια ιδιωτικά αεροπλάνα ήρθαν μέχρι εδώ για να ακούσουν τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο να μιλάει για το πώς καταστρέφουμε τον πλανήτη». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ο μόλις 30 ετών, ιστορικός Ρούτγκερ Μπρέγκμαν, ο οποίος έκλεψε την παράσταση.

Οι πρώτες αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν την ομιλία του ήταν κάπως αμήχανες, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει.

«Ακούω να μιλάνε για τη συμμετοχή, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και τη διαφάνεια, όμως κανένας δεν μιλάει για το πραγματικό θέμα, την φοροαποφυγή. Δηλαδή αισθάνομαι σα να είμαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο πυροσβέστες, αλλά κανένας δεν επιτρέπεται να μιλήσει για νερό» είπε ο Ολλανδός ιστορικός για να προσθέσει «μπορούμε να μιλάμε όσο θέλουμε για αυτά τα χαζά φιλανθρωπικά σχέδια, μπορούμε να φέρουμε ξανά τον Bono, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για τους φόρους. Φόροι, φόροι, φόροι, όλα τα άλλα είναι βλακείες για εμένα» συμπλήρωσε με νόημα.

Ο ιστορικός Ρούτγκερ Μπρέγκμαν μπορεί να είναι μόλις 30 ετών, όμως, προτού αναδειχθεί ως νέος «αστέρας» μέσα από το φόρουμ του Νταβός, έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο και θεωρείται ως ένας από τους ανερχόμενους Ευρωπαίους διανοητές.

Πέρα από συνεργασίες του με ΜΜΕ της χώρα του ( και όχι μόνο ) έχει συγγράψει το Utopia for Realists: How We Can Build the Ideal World ( Ουτοπία για τους Ρεαλιστές: Πώς μπορούμε να χτίσουμε τον ιδανικό κόσμο), το οποίο έγινε μπεστ σέλερ στη χώρα του και έκανε αίσθηση και εκτός Ολλανδίας.

Στο έργο του αυτό ο Μπρέγκμαν παρουσιάζει την ιδέα του για μία πιο ισότιμη καθημερινότητα βασισμένη σε τρεις κεντρικούς άξονες: Ένα άνευ όρων παγκόσμιο βασικό εισόδημα για τους πολίτες, εργασία δεκαπέντε ωρών την εβδομάδα και ανοιχτά σύνορα με ελεύθερη ανταλλαγή πολιτών μεταξύ των κρατών.

Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Καλλιμάνης
www.efsyn.gr/arthro/vgazontas-glossa-sto-ntavos-mprosta-se-disekatommyrioyhoys?fbclid=IwAR3VnsmnipPPFAXtQ-StoqPTf3odMVSehee_74G4DEnYabwzaJE_7Vmi9EQ
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο νεωτερος και γνησιωτερος οπαδος της παγκοσμιοποιησεως και του ενος Εθνους , με προφανως ενα ηγεμονα και φορους,φορους ,φορους για να ζουν οπου θελουν οι ανθρωποι ολου του κοσμου και να εργαζονται -δεν ειπε που και σε ποιους εργοδοτες(το πολυ 3 ωρες ημερησιως) στην 5νθημερη εβδομαδα εργασιας.
    Αλλα αν αυτος ο 30χρονος ειναι ο προφητης και Θεος δεν θα γεννηθει και ο διαβολος αντιπαλος του, οπως συμβαινει στην επιγειο ζωη, αλλα και στην Βασιλεια του Θεου , ενας διαβολος , που συνεχως μας ”διαολιζει”;;;.
    Αβυσσος στ’αληθεια η ζωη του ανθρωπου , με ακατανικητες δοξασιες και αυταπατες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα