Βασιλείς ισχυρών μοναρχιών θα παρευρεθούν στην κηδεία του… «ιδιώτη» Κωνσταντίνου με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ανώτατοι άρχοντες θα έρθουν εδώ για έναν απλό…πολίτη (που είναι και συγγενής τους)

Σε ένα μεγάλο λάθος εξελίσσεται η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κηδευτεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως απλός «ιδιώτης» την στιγμή που στην κηδεία του θα παρευρεθούν βασιλείς άλλων χωρών που τυγχάνει να είναι και συγγενείς του.

Δηλαδή, οι ανώτατοι άρχοντες ισχυρών χωρών θα έρθουν εδώ για να παρακολουθήσουν μία κηδεία ενός απλού πολίτη;

Βέβαιο θεωρείται ότι η χώρα μας περιμένει «υψηλούς» καλεσμένους από τρεις χώρες και συγκεκριμένα από την Ισπανία όπου ο βασιλιάς είναι ο ανιψιός του τέως, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η Σοφία η οποία είναι η αδελφή του Κωνσταντίνου.

Η απάντηση από την πρεσβεία αναμένεται τις επόμενες 48 ώρες.

 Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να έρθει στη χώρα μας ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος έχει και αυτός στενή συγγενική σχέση με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ ο οποίος ήταν και ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

Η απορία μας είναι η εξής: Η κυβέρνηση θα έχει επίσημες συναντήσεις και συνομιλίες με τους ανθρώπους αυτούς; Τι θα τους πει; Ότι θέλουμε την στήριξή σας και την βοήθειά σας σε ζητήματα που μας αφορούν αλλά τον συγγενή σας τον θάψαμε σαν απλό… συνταξιούχο;

Αν πάλι έχουν σκεφτεί να μην έχουν επίσημες συνομιλίες μαζί τους η ευθύνη της κυβέρνησης είναι εξίσου μεγάλη καθώς θα έχει χαθεί μία μοναδική ευκαιρία για συνάντηση τέτοιου επιπέδου στην χώρα.

Επίσης, θα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΙΔΙΩΤΗ στον κόσμο και στην Ιστορία, όπου τα μέτρα ασφαλείας θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που παίρνουν στις ΗΠΑ για τις μετακινήσεις του Αμερικανού Προέδρου. Φυσικά και αυτό το ιδιότυπο ρεκόρ είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης.

Το ότι ο Κωνσταντίνος έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους το pronews.gr το έχει εξηγήσει με σχετική του ανάλυση.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην ταφεί ο τέως βασιλιάς, με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά ως ιδιώτης, πάρθηκε λόγω προεκλογικής περιόδου.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως θα χάσει τις ψήφους των κεντρώων ψηφοφόρων που έχουν τις δικές τους προκαταλήψεις.
 
Καλό θα είναι πάντως να θυμίσουμε ότι πριν 50 χρόνια η Χούντα κατάργησε τη βασιλευομένη Δημοκρατία με ένα αμφιβόλου νομιμότητας δημοψήφισμα.

Αυτή ήταν η πρώτη που το έκανε και το συνέχισε ο Κ.Καραμανλής με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Με ποια λογική λοιπόν θα ταφεί σήμερα ως ιδιώτης; Δεν ήταν αρχηγός κράτους είτε άρεσε αυτό στην Αριστερά και σε όποιον άλλον, είτε όχι;

Δεν ήταν ΝΟΜΙΜΟΣ ανώτατος άρχων της χώρας, βάσει του τότε ισχύοντος Συντάγματος;

 Άρα γιατί να ταφεί ως ιδιώτης;

Δεν αναγνώρισαν στο νεκρό ούτε την προσπάθειά του να ανατρέψει το Απριλιανό καθεστώς τον Δεκέμβριο του 1967 κάτι που του στοίχισε το θρόνο. Θα πει κάποιος ότι ήταν ανεπιτυχής.

Ναι, ήταν, αλλά είναι ο μόνος που έκανε μία προσπάθεια να το ανατρέψει και να επαναφέρει την Δημοκρατία στην χώρα.

Μια Δημοκρατία της οποίας βάσει Συντάγματος ήταν ο προστάτης και ρυθμιστής της. Κανείς άλλος δεν το έκανε αυτό.

Αρκεί να θυμίσουμε πως δημοσία δαπάνη κηδεύτηκαν προσωπικότητες της Αριστεράς όπως η ποιήτρια Κική Δημουλά και καλώς έγινε.

Δεν κρίνουμε την συγκεκριμένη προσωπικότητα ως προς το έργο της, αλλά αν έγινε για μία ποιήτρια γιατί δεν γίνεται για έναν πρώην αρχηγό κράτους που πανθομολογούμενα έκανε την μοναδική οργανωμένη και μαζική πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας, ενώ θα μπορούσε να «σφυρίξει αδιάφορα» και να διατηρήσει έτσι και τον θρόνο του;

Πάλι καλά που του επιτρέπουν να ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι γιατί στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» όλα τα έχουμε δει.

Να σημειωθεί και κάτι ακόμα.Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν χρυσός ολυμπιονίκης το 1964 στο Τόκιο στην ιστιοπλοΐα.

Ο πρώτος στην χώρα μετά από 48 χρόνια. Ούτε γι΄αυτό δεν άξιζε να τιμηθεί;

Έχουμε και μία άλλη απορία. Πολλοί άνθρωποι θα θελήσουν να παρευρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά. Τι σκοπεύει να κάνει επ’ αυτού η κυβέρνηση; Θα τους εμποδίσει;

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/vasileis-isxyron-monarxion-tha-pareyrethoun-stin-kideia-tou-idioti-konstantinou-me-eythyni-tis-kyvernisis-mitsotaki/

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο. Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε και δικαιούτο να ταφεί με τιμές πρώην Ανωτάτου Άρχοντος. Οι κυβερνώντες που αποφάσισαν να τον κηδέψουν σαν έναν κοινό θνητό (γιατί, αλήθεια;), δείχνουν πόσο μικροπρεπείς και ανάξιοι να λέγονται Έλληνες είναι, αφού δεν έχουν τα κότσια να υπερβούν ούτε σε μία τέτοια περίπτωση τα μικροκομματικά των συμφέροντα, ρεζιλεύοντας την χώρα.

    Σαμαράς για κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

  2. Τί φταίει; Τό ὄνομά του ἤ τό τέως; Τό τέως ποῦ ἀπευθύνεται, στό ὄνομά του ἤ στόν τίτλο του;

    «Τι ορίζει το άρθρο 4 του Συντάγματος
    Το άρθρο 4, παράγραφος 7 του Συντάγματος, είναι σαφές και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: «Τίτλοι ευγενείας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες».»

    https://www.in.gr/2023/01/12/politics/paraskinio/teos-vasilias-konstantinos-oi-antithetes-fones-gia-tin-tafi-tou-kai-ksekatharo-arthro-tou-syntagmatos/

    Εἶναι τίτλος εὐγενείας τό ὅτι ᾿Αρχηγός τοῦ Κράτους ἦταν κάποτε ὁ Βασιλιάς;
    Μήπως γιά νά ´κοιτάξουμε ´ στό μέλλον νά τοῦ ἀλλάξουμε καί τό ὄνομα; Ἤ ἄν ἀργότερα δοῦν ὅτι βολεύει νά ἔχει τόν τίτλο νά τοῦ τόν ξαναδώσουμε;

    Ὅταν ξεφεύγουν ἀπό τήν προσωπική ἱστορία τοῦ καθενός, τά ὅρια πού καταστρατηγοῦνται δέν εἶναι πρόοδος ἀλλά κατρακύλα.

    • Ακριβώς. Η δικαιολογία που βρήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μην κακοκαρδίσει την αριστερά, είναι εντελώς βλακώδης. Βάσει τού Συντάγματος τού 1952, το πολίτευμα ήταν βασιλευομένη δημοκρατία και ο αρχηγός τού κράτους έφερε τον τίτλο τού βασιλέως. Επιπλέον, τα τέκνα τού βασιλέως έφεραν τον τίτλο τού πρίγκιπος. Όλα τα άλλα είναι απλώς φτηνές παρλαπίπες κομματανθρώπων, ώστε να τα βρίσκουν μεταξύ των.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα