Βαρύ το κλίμα για τον Δήμαρχο Ξάνθης – Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
viadiplomacy.gr

 Στις 3/6/2019 το «Viadiplomacy» σε άρθρο του με τίτλο «Ξάνθη – Τουρκικό Προξενείο και ψευτομουφτής αποκτούν πρόσβαση στον Δήμο Ξάνθης» σημείωνε «δεν συνέβη αυτό όμως στην Ξάνθη όπου ο νέος Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, εξέλεξε με τον συνδυασμό του τρεις μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον ψευτομουφτή. Ενώ όλη η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με τον DEB, χάθηκε από την επικαιρότητα το βασικό πρόβλημα της Θράκης που είναι οι ψευτομουφτήδες.

Στην Ξάνθη, κάποιοι έχουν κατορθώσει όχι μόνο να περιορίσουν την δράση του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και να φτάσουν σε σημείο να την εκμηδενίσουν. Όμως η τελευταία εξέλιξη του δίνει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου συνομιλητής και να δείξει , τρομοκρατώντας, στους μουσουλμάνους της περιοχής ότι είναι ο ηγέτης τους, καθορίζει πράγματα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τον υπακούν. Ο νέος δήμαρχος έχει πλέον ένα δύσκολο έργο στο οποίο θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ψευτομουφτή ο οποίος το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αποδείξει την δύναμη του -και εν όψη εκλογών – όχι μόνο στους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά και προς την Άγκυρα και να ζητήσει εκ νέου της υποστήριξη της»

Στις 16/10 ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος “Συνδέσμου Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD”. Είναι η πρώτη φορά που μεγάλος Δήμος της Θράκης είναι παρών σε εκδήλωση στην οποία γίνονται τα εγκαίνια ενός συλλόγου που αμφισβητεί ανοιχτά την Συνθήκη της Λωζάνης και προωθεί την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης

Στην εκδήλωση ήταν παρόν ο Τούρκος Πρόξενος, καλεσμένοι από την Τουρκία και φυσικά ο ψευτομουφτής Ξάνθης,μια Παράλληλη Δομή του Ελληνικού κράτους την οποία επίσημα ο Δήμαρχος Ξάνθης την αποδέχθηκε, μαζί και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ο Δήμαρχος Ξάνθης έχασε κάθε έλεγχο μπαίνοντας στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και του υπουργείο εξωτερικών. Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Εθνάρχη στην Ξάνθη όπου βρέθηκε όλη η Νέα Δημοκρατία και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης αγνοήθηκε από τους πάντες, ενώ στην παρουσίαση της Θρακιώτης στολής στην Προεδρική Φρουρά με βέτο που ασκήθηκε δεν προσκλήθηκε.

Η πολιτική του εξάρτηση από τις ψήφους που ελέγχει ο παράτυπος μουφτής Ξάνθης είναι πλέον πέρα από εμφανής. Πρόσφατα και με αφορμή την Πανδημία, ο Δήμος Ξάνθης δέχθηκε μεγάλη χορηγία για την προμήθεια 100 ράντσων αλλά ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν οι χορηγοί. Πληροφορίες του «Viadiplomacy» αναφέρουν ότι τα χρήματα δόθηκαν από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και είναι προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Αποκορύφωμα της αδυναμίας του Δημάρχου είναι το πρόσφατο επεισόδιο στο γραφείο του όπου Αντιδήμαρχοι δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο για πανό που αναρτήθηκε στο Δήμο για τα 101 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων, απαιτώντας να κατέβει.

Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το επιτελείο της

Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το επιτελείο της. Το κλίμα για τον Δήμαρχο Ξάνθης ήταν ιδιαίτερα βαρύ την Πέμπτη κατά την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πόλη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι από τον ίδιο ζητήθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις, όπως η απομάκρυνση από την θέση του, του νόμιμου μουφτή Ξάνθης από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όπου είχε βρεθεί και πάλι στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Προκόπης Παυλόπουλος, και ο υπουργός άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πέτρος Ούτσης

viadiplomacy.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο θέμα τής Θράκης, καλύτερα να μην μιλούμε πολύ για παραβίαση τής Συνθήκης τής Λωζάννης, διότι πρώτοι εμείς βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας:

    “Στο σημείο αυτό το «έγκλημα» είναι παλιό. Μετράει δεκαετίες, περισσότερο από μισό αιώνα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση (1954) αποφάσισε να παραβιάσει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων την Συνθήκη της Λοζάνης, αναγνωρίζοντας τουρκική μειονότητα. Μάλιστα, φρόντισε ο τότε υπουργός Παιδείας να στείλει έγγραφο σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας που υπήρχαν μουσουλμάνοι, μέσω του οποίου ζητούσε την διακριτική ευνοϊκή μεταχείριση των τούρκων μαθητών. Έτσι, η λέξη «Τούρκος» μπήκε στο υπουργείο Παιδείας. Την επόμενη χρονιά, η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε να ανταποδώσει την ευγενική κίνηση της Ελλάδας, οργανώνοντας μία δίχως προηγούμενο επίθεση κατά των Ελλήνων της Πόλης (τα γνωστά αίσχη του τουρκικού παρακράτους, Σεπτεμβριανά). Από τότε, μέχρι σήμερα, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και οι αναίτιες παραχωρήσεις της Ελληνικής πλευράς άρχισαν να δημιουργούν τις βάσεις για ένα ανεξάρτητο τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα εντός της Ελλάδας! Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία, Μειονοτικά Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια, με δασκάλους «προσοντούχους» (άγνωστο τι προσόν διέθεταν πέρα από τη γνώση της τουρκικής γλώσσας και τις πολύ καλές τους επαφές με την Άγκυρα), καθηγητές από την Τουρκία και πάντοτε υπό Τουρκική διεύθυνση!!! Το έγκλημα της Ελληνικής πολιτείας ήταν συνεχές, αφού φρόντισε να υποβιβάσει (με τις εντολές ειδικές – διακριτικής διαχείρισης, όπως φαίνεται στο έγγραφο που παρατίθεται, έτους 1954) τους μαθητές, παραδίδοντάς τους σε δασκάλους και καθηγητές που είχαν ελάχιστη διάθεση και μπορούσαν να εργάζονται όποτε και όπως ήθελαν, αφού ο έλεγχος για την πρόοδο των μαθητών ήταν σχεδόν μηδενικός. Το έδαφος ήταν πρόσφορο, προκειμένου να εργαστούν οι «προσοντούχοι» και οι εκ Τουρκίας εκπαιδευτικοί με πολύ άνεση στον εκτουρκισμό των συνειδήσεων των μαθητών…
    Την οριστική πέτρα στο στρεβλό οικοδόμημα έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου που ως υπουργός Παιδείας αποφάσισε την ειδική πριμοδότηση -με ένα σύστημα ποσόστωσης- των μουσουλμάνων (σύμφωνα με την εγκύκλιο του 1954, τούρκων) μαθητών προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βέβαια, η απόφαση αυτή είχε σαν αιτιολογικό να σταματήσει ή έστω να μειώσει την μετακίνηση των μουσουλμάνων μαθητών στην Τουρκία, προκειμένου να σπουδάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Στην πραγματικότητα ήταν η ταφόπλακα σε κάθε πιθανότητα επαναφοράς σε φυσιολογική λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης των μουσουλμάνων μαθητών. Δια χειρός Παπανδρέου, λοιπόν, η κάκιστη απόδοση των εκπαιδευτικών, αλλά και του λανθασμένου συστήματος εκπαίδευσης, επιβραβευόταν με ειδική βαθμολογία και με λίγη τύχη κάποιος που στις εξετάσεις έπαιρνε βαθμό 4 (με άριστα το είκοσι) σπούδαζε από δικηγόρος μέχρι γιατρός!!!…
    (Για περισσότερα εδώ).

    “Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το επιτελείο της”

    Μάλιστα! Τώρα τα πιάσαμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα