Βίντεο με νυχτερίδες σε εργαστήριο της Ουχάν πυροδοτεί νέα σενάρια για τον κορωνοϊό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το βίντεο προβλήθηκε στο Sky News Australia – Παρουσιάζει νυχτερίδες σε κλουβί, σε εργαστήριο της Ουχάν – Δεν έχει διαπιστωθεί αν προέρχεται από το περίφημο εργαστήριο Ιολογίας

Την διατήρηση ζωντανών νυχτερίδων στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν φέρεται να αποδεικνύει βίντεο που παρουσίασε το Sky News Australia, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίοι είχαν απορρίψει τον ισχυρισμό αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον «συνωμοσία».

Σε περίπτωση που τα πλάνα του βίντεο αποδειχτούν αληθινά, τότε εκτίθεται ο Πίτερ Νταζάκ, ζωολόγος και μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειας που ερευνά την προέλευση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος είχε δηλώσει, με αναρτήσεις στο Twitter, ότι «δεν είχαν σταλεί νυχτερίδες στο εργαστήριο της Ουχάν». Βέβαια, στη συνέχεια, ο Νταζάκ είχε διαγράψει αυτές τις αναρτήσεις, ενώ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι «δεν θα εκπλαγώ αν, όπως πολλά άλλα εργαστήρια ιολογίας, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια αποικία νυχτερίδων». 
Πρόσθεσε επίσης ότι η ομάδα του ΠΟΥ που βρέθηκε στην Κίνα, δεν ρώτησε τους επιστήμονες του εργαστηρίου ιολογίας της Ουχάν αν διατηρούσαν νυχτερίδες.

Τα πλάνα που παρουσίασε το Sky News προέρχονται από ένα κρατικό διαφημιστικό, που κυκλοφόρησε το 2017 για να προβάλλει τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν. Το βίντεο, που «ξετρύπωσε» η ομάδα DRASTIC, η οποία αυτοπροσδιορίζεται σαν μια ομάδα επιστημόνων και ερευνητών που διερευνά την προέλευση του κορωνοϊού και το έστειλε στο τηλεοπτικό κανάλι. Το Sky News δεν έδειξε ολόκληρο το βίντεο, αλλά συμπεριέλαβε μικρά αποσπάσματα του υλικού, στα οποία διακρίνονται οι νυχτερίδες.

Συγκεκριμένα, σε ένα σύντομο απόσπασμα πέντε δευτερολέπτων δείχνει νυχτερίδες μέσα σε κλουβί, ενώ ακολουθούν άλλα πλάνα με παρόμοια κλουβιά και έναν επιστήμονα να δίνει ένα σκουλήκι σε μια νυχτερίδα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν είναι σαφές πού ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο, καθώς υπάρχουν πολλά ερευνητικά εργαστήρια στην Ουχάν, τουλάχιστον ένα από τα οποία – το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών – διατηρούσε ζωντανά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερίδων.

Πρώτο Θέμα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα