Α.Γεωργιάδης σε επιχειρηματίες: Απολύστε ελεύθερα τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Α.Γεωργιάδης που ασκούσε κριτική στον Α.Σερβετάλη γιατί υποτίθεται άφηνε άνεργους 20 ηθοποιούς

Ναι, ο Άδωνις Γεωργιάδης που είχε ενοχληθεί με την αντίδραση του Άρη Σερβετάλη, γιατί υποτίθεται ότι θα άφηνε 20 ηθοποιούς άνεργους, τώρα αδιαφορεί εάν οι εκατομμύρια ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οδηγηθούν στην ανεργία!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν με την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να την χρησιμοποιήσουν για απολύσεις.

«Δεν έχουμε ειδική διάταξη για τον Covid στο εργατικό μας δίκαιο» δήλωσε αρχικά. «Όμως» τόνισε, «το τι θα κάνει ένας εργοδότης ή τι θα κρίνει ένα δικαστήριο, εγώ δεν το γνωρίζω».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στην εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης για λόγους ανωτέρας βίας να απολύσει έναν εργαζόμενο. «Το αν οι λόγοι ανωτέρας βίας θα είναι η άρνησή του να εμβολιαστεί δεν θα κριθεί από εμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κριθεί σε ένα δικαστήριο» είπε, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι ήδη έχουν γίνει τέτοιες απολύσεις και αντίστοιχα τέτοιου είδους προσφυγές, οπότε σύντομα θα υπάρξουν και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις.

 

 

Πάντως, έσπευσε να δείξει ότι ο ίδιος το βρίσκει απολύτως λογικό να γίνουν τέτοιου είδους απολύσεις. «Αν είσαι ανεμβολίαστος και έρθεις σε επαφή με κρούσμα είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε 14 ημέρες καραντίνα και πρέπει να σε πληρώνει η επιχείρηση» είπε.

«Άρα μία επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αναγκάζεται και να χάσει τον υπάλληλο της για 14 ημέρες και να τον πληρώνει κι από πάνω» πρόσθεσε,

«Άρα λοιπόν ναι, είναι πρόβλημα για μία επιχείρηση να έχει ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Και αυτό πρέπει κάθε εργαζόμενος να το λάβει σοβαρά υπόψη του» κατέληξε δίνοντας γραμμή στους εργοδότες.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1038491_ageorgiadis-se-epiheirimaties-apolyste-eleythera-toys?utm_source=ocm&utm_medium=storyteller

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα