Αύριο η απάντηση Χαφτάρ για την εκεχειρία – Τι αναφέρει το προσχέδιο της συμφωνίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Μόσχας βρίσκονται σε καλό δρόμο εκτίμησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ria το προσχέδιο της συμφωνίας προβλέπει ότι οι δύο πλευρές πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις της Λιβύης.

Από την πλευρά του ο Τούρκος επικεφαλής της διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου γνωστοποίησε ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ ζήτησε περισσότερο χρόνο, έως αύριο το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει επί της συμφωνίας.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του λιβυκού κοινοβουλίου δεν προτίθενται να συναντηθούν στην Μόσχα με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φαγιέζ Σάρατζ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadas, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται πηγές προσκείμενες στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

«Εκτιμούμε την μεσολάβηση της Ρωσίας, ωστόσο δεν έχουμε καμία επιθυμία να συναντηθούμε με τον Σάρατζ» επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του λιβυκού κοινοβουλίου. Ο τηλεοπτικός σταθμός επισημαίνει επίσης ότι η ρωσική πλευρά δεν απέστειλε καμία πρόσκληση για άμεσες συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και τον Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

Παράλληλα, οι  δυνάμεις που πρόσκεινται στον Χάφταρ, με ανάρτηση στο Twitter, διεμήνυσαν ότι «είναι ακόμη παρούσες σε όλες τις θέσεις τους στην πρωτεύουσα Τρίπολη και δεν έχουν αποσυρθεί, ούτε σκοπεύουν να κάνουν βήμα πίσω».

«Είμαστε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε όλο το λιβυκό έδαφος από τους παραστρατιωτικούς και τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ).

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ/Καθημερινή.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα