Αόρατο γλυπτό πουλήθηκε για 15.000 ευρώ – «Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φιλότεχνος «είδε» το νόημα πίσω από το άυλο έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Σαλβατόρε Γκαράου και αγόρασε το γλυπτό Io Sono (Εγώ είμαι)

Ένα αόρατο – κυριολεκτικά – γλυπτό πουλήθηκε στην τιμή των 15.000 ευρώ (18.000 δολαρίων).

Το γλυπτό Io Sono (Εγώ είμαι) του Ιταλού καλλιτέχνη Σαλβατόρε Γκαράου πουλήθηκε σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον ιταλικό οίκο Art-Rite και ο αγοραστής τους παραμένει άγνωστος.

Το έργο, όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης, υπάρχει αλλά όχι σε υλική μορφή, «δεν είναι “τίποτα” – στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα “κενό”».

«Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει» τόνισε ο Γκαράου.

Ο 67χρονος καλλιτέχνης διευκρίνισε ότι «το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, αυτό το “τίποτα” έχει βάρος. Επομένως, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, που υπάρχουν μέσα μας. Μοιάζει πολύ με το πώς “δίνουμε μορφή σε έναν Θεό που δεν έχουμε ξαναδεί”» υπογράμμισε.

Το «γλυπτό» προορίζεται να εκτεθεί σε τετράγωνο 1,5Χ1,5 μ. σε ιδιωτικό χώρο απαλλαγμένο από εμπόδια, στον οποίο ωστόσο – καθώς υπάρχει μόνο το «κενό», δεν απαιτείται έλεγχος του φωτισμού και του κλίματος.

Σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου πάντως αναφέρεται ότι προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, όπως αν η πώληση του γλυπτού του Γκαράου ανοίγει νέους δρόμους σε αυτό που θεωρείται τέχνη και αν κάποιοι καλλιτέχνες θα τον μιμηθούν με την ίδια επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, guardian.ng, kathimerini

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα