Αχμέτ Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν θα ανατραπεί με στρατιωτικό πραξικόπημα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται υπό την απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος και σύντομα θα «εξαλειφθεί» από τη φατρία του. Θα ανατραπεί με στρατιωτικό πραξικόπημα.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, νυν επικεφαλής του αντιπολιτευτικού Κόμματος του Μέλλοντος,  Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρει το βουλγαρικό Dnes επικαλούμενο ρωσική πηγή.

Ο στενός βοηθός του Ερντογάν τόνισε ότι ο Τούρκος ηγέτης επηρεάστηκε πολύ από τον κατώτερο εταίρο του συνασπισμού και τον αρχηγό του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Ο Ερντογάν βρίσκεται προς το παρόν υπό την ηγεσία των υπολειμμάτων της περιόδου της 28ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Karar, επικαλούμενος το «βελούδινο πραξικόπημα» του 1997, το οποίο πιστεύεται ότι οφείλεται σε φόβους του κοσμικού στρατού στην Τουρκία από την τότε κυβέρνηση.

«Προειδοποιώ. Ο κ. Ερντογάν σύντομα θα αποβληθεί. Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να κερδίσει εκλογές με τη Λαϊκή Συμμαχία (ο συνασπισμός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Ερντογάν και τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί)», τόνισε ο Νταβούτογλου.

Επέκρινε τον Ερντογάν για το ότι δεν σχολίασε την επίθεση, στις αρχές του μήνα σε έναν αξιωματούχο της αντιπολίτευσης ο οποίος τραυματίσθηκε.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος,   Σελτσούκ Οζντάγκ, δέχθηκε επίθεση από ένοπλη ομάδα μπροστά από το σπίτι του στην Άγκυρα.

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση, η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα που συνδέεται με Τούρκους εθνικιστές (Γκρίζοι Λύκοι)

Ο Νταβούτογλου πιστεύει ότι ο Ερντογάν δεν έλαβε στα σοβαρά την επίθεση, καθώς δεν ήθελε «τον Οζντάγκ να ανακάμψει γρήγορα και δεν ορκίστηκε να βρει τους εγκληματίες».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου εγκατέλειψε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)  και ανακοίνωσε στις 13 Δεκεμβρίου 2019 την ίδρυση του Κόμματος του Μέλλοντος.

\ https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα