Αφγανιστάν: Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Προειδοποιήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ, Γερμανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από έναν μόνο αεροδιάδρομο μέσα σε μια εβδομάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προειδοποίησαν το Σάββατο τους υπηκόους τους στο Αφγανιστάν να αποφύγουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, λόγω απειλών ασφαλείας στην περιοχή, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται εκεί, προσπαθώντας να φύγουν από τη χώρα περίπου μια εβδομάδα μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Ειδικότερα, εκδόθηκε συναγερμός ασφαλείας με προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν την περιοχή, λόγω «πιθανών απειλών ασφαλείας έξω από τις πύλες» του αεροδρομίου.

Τα πλήθος των ανθρώπων στο αεροδρόμιο έχει μεγαλώσει, όπου οικογένειες με τα παιδιά τους βρίσκονται στριμωγμένοι πάνω σε τσιμεντένιους τοίχους, ελπίζοντας να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε κάποια πτήση που θα τους βγάλει από τη χώρα.

Οι Ταλιμπάν παρότρυναν όσους δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από έναν μόνο αεροδιάδρομο από την προηγούμενη Κυριακή, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των Ταλιμπάν.

«Εξαιτίας πιθανών απειλών ασφαλείας έξω από τις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ, συμβουλεύουμε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο και τις πύλες του αυτή τη στιγμή, εκτός και αν λάβετε ατομικές οδηγίες από εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.

Η γερμανική πρεσβεία συμβούλευσε επίσης τους υπηκόους της να μην μεταβούν στη συγκεκριμένη περιοχή, προειδοποιώντας μέσω email ότι οι Ταλιμπάν διεξάγουν όλο και πιο αυστηρούς ελέγχους γύρω από το αεροδρόμιο.

Παραμένει ασαφές το τι ακριβώς συνέβη στις πύλες του αεροδρομίου το Σάββατο.

Ωστόσο, ανταποκριτής του Sky News ανέφερε ότι άνθρωποι που βρίσκονταν στη μπροστινή μεριά «συνεθλίβησαν» από τα πλήθη, με τους Βρετανούς στρατιώτες να απομαρκύνουν εκείνους που κινδύνευαν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το Σάββατο ήταν «μακράν η χειρότερη ημέρα» στο αεοροδρόμιο.

Πηγή: Reuters, BBC, Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα