Αφγανιστάν: Η Κουντούζ έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Κουντούζ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν σήμερα το πρωί. Πρόκειται για την τέταρτη πρωτεύουσα επαρχίας που καταλαμβάνουν οι αντάρτες μέσα σε διάστημα τριών ημερών και η δεύτερη μέσα σε 24 ώρες.

“Η Κουντούζ έπεσε. Οι Ταλιμπάν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλα τα βασικά κτίρια της πόλης”, δήλωσε ο ανταποκριτής του AFP από την πόλη αυτή, την οποία οι αντάρτες έχουν καταλάβει τρεις φορές από το 2015.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους ότι οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σαρ-ε -Πουλ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν, έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών μαχών με τον αφγανικό στρατό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο dpa.

Την Παρασκευή οι αντάρτες κατέλαβαν τη Ζαράνζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιμρόζ στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Ιράν. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα επαρχίας που κατέλαβαν από την έναρξη της εφόδου τους τον Μάιο, ενημέρωσε τοπικός αξιωματούχος.

Στη συνέχεια χθες Σάββατο οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη Σεμπεργκάν στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαουζάν.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα