Αυτή είναι η χώρα όπου οι κάτοικοι της μιλάνε ελληνικά & γιορτάζουν την 25η Μαρτίου & την 28η Οκτωβρίου!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Και όμως υπάρχει μια μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου πάνω από 6000 κάτοικοι της μιλούν Ελληνικά.Ο λόγος για την Ουρουγουάη όπου σύμφωνα με έρευνα της «Eurostat», το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων απάντησε ότι ταυτίζεται πολιτιστικά με την Ευρώπη, με την πρώτη χώρα που να τους έρχεται στο μυαλό να είναι η Ελλάδα.

Μάλιστα η “λατρεία” για την Ελλάδα δεν σταματάει εκεί αφού στο σχολείο μαθαίνουν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό και γιορτάζουν τόσο την 25η Μαρτίου όσο και την 28η Οκτωβρίου. Επιπλέον με μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Μοντεβίδεο αλλά και σε άλλες πόλης της Ουρουγουάης των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων κάποιος θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι μια υπερβολή αφού υπάρχουν δρόμοι και πλατείες (πάνω από 23 μόνο στο Μοντεβίδεο)  με ελληνικά ονόματα και αγάλματα αρχαίων φιλοσόφων.

Φυσικά αυτό δεν έχει γίνει τυχαία αφού υπάρχει η επιρροή των Ελλήνων μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στην χώρα την δεκαετία του 20 του 50 και του 60. Ως αποτέλεσμα σήμερα ζουν πάνω από 3.500 χιλιάδες Έλληνες μετανάστες δεύτερης ή τρίτης γενιάς, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός αυτοχθόνων που μιλούν την ελληνικά.

Και η αγάπη για την Ελλάδα δεν φαίνεται να σταματάει εκεί αφού ακόμα και σε μικρά βιβλιοπωλεία κάποιος μπορεί να βρει βιβλία του Καββαδία και του Καβάφη ενώ η Εθνική Βιβλιοθήκη έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό δωρικό ρυθμό.

Επιπλέον η Ουρουγουάη ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν το νεοσύστατο ελληνικό κράτος μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821, ενώ το 1916 το La Colectividad Helénica de Montevideo ιδρύθηκε στο Μοντεβιδέο ως κέντρο για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

https://www.pronews.gr/kosmos/815685_ayti-einai-i-hora-opoy-oi-katoikoi-tis-milane-ellinika-einai-ellinolatres

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα