Αυστηρή προειδοποίηση Σόιμπλε σε Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οργή έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα αλλά και μετά τις απειλές ότι θα επιβάλει φόρο 35% σε τις εισαγωγές αυτοκινήτων BMW στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τον νέο Αμερικανό πρόεδρο τόσο για την προστατευτική οικονομική πολιτική που επιθυμεί να εφαρμόσει και για τους κινδύνους που μπορεί αυτή να ενέχει για την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «πολιτικό φλέρτ» του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στην «συμμαχία της Δύσης».

Απάντηση με υπονοούμενα άφησε και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW βρίσκεται στις ΗΠΑ» είπε με νόημα ο κ. Γκάμπριελ.

«Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα βρεθεί προ εκπλήξεως εάν τα εξαρτήματα που χρειάζεται και δεν παράγονται στις ΗΠΑ φτάνουν στη χώρα με φόρο 35%. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα κάνει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πιο αδύναμη και κυρίως πιο ακριβή. Αναμένω να δω τι έχει να πει το αμερικανικό Κογκρέσο για όλα αυτά, ένα σώμα που αποτελείται από ανθρώπους που είναι αντίθετοι με τον Τραμπ» σημείωσε.

koutipandoras.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό το είπε ο Gabriel ή γράφει μαλακίες ο συριζο-βαξεβάνης;

    Ο βαψομαλλιάς κέρδισε House of Representatives καθώς και Senate. Δηλ μπορεί να περάσει κρίσιμα νομοσχέδια (όπως και να ακυρώσει παλιά γκουχ γκουχ…), να ορίσει ανώτατους δικαστές κλπ.

    Ο Βαξεβάν ρετάρει χρόνια μετά την εποχή Πόπης μου φαίνεται lmao.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα