Αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και καταδίκη για Βαρώσια ψήφισε η Ευρωβουλή με ευρεία πλειοψηφία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

  • Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.

                                Καταδίκη για Βαρώσια με 631 ψήφους

Με 631 υπέρ εγκρίθηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στα Βαρώσια και τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα 500 και 2483 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά ψήφισαν 3.

                                            Συγχαρητήρια από Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ΕΛΚ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη για να τον συγχαρεί για την υπερψήφιση, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της αυστηρής επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Με δική του πρωτοβουλία και των Κύπριων ευρωβουλευτών Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά υπήρξε αυτή η σημαντική επιτυχία, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας, συγχαίροντας όλη την ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Στην ίδια ανάρτηση, ο υπουργός Εξωτερικών παραθέτει και το tweet του Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

«Με ευρεία πλειοψηφία, για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία του ΕΛΚ, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά».

File photo: Το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε με 440 ψήφους υπέρ, 193 κατά και 53 αποχές. Photo via Twitter, European Parliament @Europarl_EN

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Αθήνα, Ελλάδα

Αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και καταδίκη για Βαρώσια ψήφισε η Ευρωβουλή με ευρεία πλειοψηφία

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα