Αστυνομικός καλείται να πληρώσει εξώδικο γιατί ξεπέρασε το όριο ταχύτητας με περιπολικό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
18/03/2023, 07:35

Κάλεσαν αστυνομικό να πληρώσει εξώδικο γιατί ξεπέρασε το όριο ταχύτητας με περιπολικό – Τον «έδωσε» το gps – Αυτός λέει ότι πήγαινε σε επεισόδιο που κλήθηκε – Δυσαρέσκεια μελών της αστυνομίας για «ελέγχους» από ανώτερους – Τους καταγράφουν και οι κάμερες  στους δρόμους

Της Μικαέλας Κουλλέ 

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη πριν από μερικές μέρες όταν αστυνομικός συγκεκριμένης επαρχίας εν ώρα υπηρεσίας και οδηγώντας περιπολικό όχημα, κλήθηκε να πληρώσει εξώδικο πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 10km.

Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα κλήθηκαν αστυνομικοί που επίσης ήταν εν ώρα υπηρεσίας να δώσουν «εξηγήσεις» γιατί τους κατέγραψαν κάμερες να παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι ισχυρισμοί των αστυνομικών στις πλείστες περιπτώσεις είναι ότι βρίσκονται εν ώρα υπηρεσίας και ανταποκρίνονται σε επεισόδια.

Όπως και στην προκειμένη.

Από πλευράς αστυνομικών το θέμα αυτό συζητείται έντονα, καθώς θεωρούν ότι η τακτική αυτή, δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν γρήγορα σε περιστατικά που καλούνται να χειριστούν. Προτάσσοντας πολλές φορές ότι τα gps στα περιπολικά δεν είναι ακριβείας και δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα.

Πάντως, αν και οι φωνές αστυνομικών αυξήθηκαν για τον «έλεγχο» στον οποίο υπόκεινται εντούτοις, στο παρελθόν ορισμένα μέλη της αστυνομίας πιάστηκαν να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα για προσωπικές τους δουλειές, εν ώρα καθήκοντος. Αυτές τις πρακτικές ορισμένων κακίζουν και άλλα μέλη της δύναμης, που υπογραμμίζουν ότι τέτοια περιστατικά θα πρέπει να ελέγχονται και να επιβάλλονται και οι ανάλογες ποινές.

cyprustimes.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα