Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να κινηθούν προς αποκλιμάκωση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν αργά σήμερα να λάβουν επείγοντα βήματα, μετά από συνομιλίες που έγιναν στη Γενεύη με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε περισσότερο από ένα μήνα μαχών.

Η Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ, που σχηματίστηκε για να διαμεσολαβήσει στη σύγκρουση και της οποίας ηγούνται η Γαλλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, συναντήθηκε σήμερα στη Γενεύη με τον Αζέρο και τον Αρμένιο υπουργό Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Γενεύη, συμφώνησαν να μην στοχεύουν σκόπιμα άμαχο πληθυσμό, να εμπλακούν στην ανταλλαγή σορών όσων σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης και να παράσχουν καταλόγους κρατουμένων πολέμου εντός μιας εβδομάδας με σκοπό ενδεχόμενη ανταλλαγή, υπογράμμισε η ανακοίνωση των απεσταλμένων Ρωσίας, Γαλλίας και ΗΠΑ.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν – των οποίων οι τρεις εκεχειρίες απέτυχαν να σταματήσουν τις μάχες – θα επικοινωνούν για ζητήματα «που σχετίζονται με πιθανούς μηχανισμούς επαλήθευσης της κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα