Αραβες ηγέτες εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
REUTERS, A.P.

Η Τουρκία δρα βάσει της αρχής ότι «η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους» και στόχος είναι «μια ανεξάρτητη και ευημερούσα χώρα». Με αυτή τη δήλωση ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετούν Αλτούν προσπάθησε να απαντήσει στις σκληρές επικρίσεις που δέχθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα η χώρα του από Αραβες ηγέτες για την επέμβασή της στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.

Αφορμή στάθηκαν πρόσφατες, επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Το Αμπου Ντάμπι κάνει αυτά που κάνει στη Λιβύη, κάνει αυτά που κάνει στη Συρία. Ολα καταγράφονται. Οι λογαριασμοί θα κλείσουν στον σωστό χρόνο και στο σωστό μέρος», είχε δηλώσει απειλητικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

Απαντώντας, ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς κατηγόρησε την Τουρκία για αποικιοκρατική νοοτροπία. «Οι αποικιοκρατικές φαντασιώσεις ανήκουν στα αρχεία της Ιστορίας. Οι σχέσεις μεταξύ κρατών δεν μπορούν να βασίζονται σε απειλές», δήλωσε ο Αραβας αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο στρατιωτικός ηγέτης της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ προειδοποίησε την Αγκυρα ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν τα πυρά του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) αν εισβάλουν στη χώρα του προς υποστήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης, υπό τον Φαγέζ Σαράζ. Ο Χαφτάρ κατηγόρησε προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν ότι «έρχεται στη Λιβύη αναζητώντας την κληρονομιά των προγόνων του» για να προσθέσει: «Του λέμε λοιπόν ότι θα μεταφράσουμε αυτή την κληρονομιά σε σφαίρες. Δεν θα υπάρξει έλεος (για τις τουρκικές δυνάμεις) γιατί δεν δικαιούνται κανένα έλεος.

Οι Λίβυοι δεν θα αποδέχονταν ποτέ μια τουρκική κατοχή και δεν θα μπουν ξανά στον ζυγό της αποικιοκρατίας».

“Καθημερινή”

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα