Από την Αττική ταχυδρομήθηκε το εκρηκτικό πακέτο προς Σόιμπλε – ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία ότι το δέμα με τα εκρηκτικά που εστάλη προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη προέρχεται από αποστολέα απο την Ελλάδα..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δέμα εστάλη από Ταχυδρομείο της Αττικής, χωρίς να έχει προσδιοριστεί χρονικά το πότε, προς την ταχυδρομική υπηρεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, παραλήπτης ήταν προσωπικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επιπλέον, ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης» με διεύθυνση που αντιστοιχεί στο πολιτικό του γραφείο.

Με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της υπόθεσης, επικοινώνησε προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής«.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συνεργάτες της ταχυδρομικής υπηρεσίας του υπουργείου εντόπισαν το πρωί το πακέτο και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Οι ειδικοί της αστυνομικής δύναμης του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και το πέρασαν από ακτίνες, χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς περιελάμβανε. Γι αυτό το λόγο εστάλη σε ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών, όπου διαπιστώθηκε πως όντως ήταν επικίνδυνο.

Οπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία.

Τα δέματα των «Πυρήνων» το 2010

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

“Kathimerini”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα