Από πού κι ως πού ζητιάνοι επιλέγουν Arleigh Burke; Απίστευτη γκάφα και προσβολή ΑΚΑΜ των ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην κατάρριψη του “αστικού μύθου” που έχει καλλιεργηθεί ως προσδοκία στην Ελλάδα για να γίνει η έκπληξη και τελικά το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) να αποδεσμεύσει αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων Arleigh Burke για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, βοήθησε η ανάρτηση στο Twitter του πρώην Ακολούθου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ρόμπερτ Παλμ (ήταν στον βαθμό του Πλοιάρχου). Ταυτόχρονα, προκύπτει και η “παρασυναγωγή” που υφίσταται στο παρασκήνιο, η οποία φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την κυβερνητική ρητορική.

Ο κύριος Παλμ που είχε παρασημοφορηθεί από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο (στη φωτογραφία δίπλα στον Τζέφρι Πάιατ) με τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, προέβη σε μια άκρως ατυχή, για να χρησιμοποιήσουμε τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό στο πλαίσιο της… αστικής αλλά και της Συμμαχικής ευγένειας.

Αρχικώς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας των φρεγατών και την αποστολή της LoR στις ΗΠΑ από την ελληνική κυβέρνηση, ανάρτησε ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να είναι αυτοί που θα διαλέξουν” (“beggars can’t be choosers“). Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε θύελλα διαμαρτυριών στον εν λόγω ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. για λόγους ηθικής τάξεως δεν θα φιλοξενήσουμε απαντήσεις που έλαβε…), με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να “κατέβει” η κατάπτυστη ανάρτηση.

Δαπανήσαμε αρκετή ώρα για να διαπιστώσουμε εάν είχε όντως αναρτηθεί ή υπήρχε κάποια δόλια ενέργεια σε βάρος του (χάκινγκ). Τις απορίες μας τις έλυσε δεύτερη ανάρτηση του ιδίου, με την οποία παραδεχόταν εμμέσως την πρώτη και διευκρίνιζε:

“Συγγνώμη σε όλους σας δεν ήθελα να σας προσβάλω -αναφερόμουν στην ενδιάμεση λύση- το ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες DDG 51- (σ.σ. Arleigh Burke) σημαίνει ότι κάτι λιγότερο καλό είναι διαθέσιμο. Απολογούμαι και χαρούμενη διακοσαετία”.

Και στα αγγλικά που χρησιμοποίησε: (“Sorry all no offense meant – was referring to interim solution- no DDG 51 available means something less good is what is available. Apologies and happy bicentennial!“). Στο τέλος του κειμένου παρατίθενται σε φωτογραφίες τα επίμαχα μηνύματα.

 

Ο παρασημοφορημένος από το ελληνικό κράτος αξιωματικός εν αποστρατεία του αμερικανικού Ναυτικού, αποστρατεύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και παρέμεινε στην Ελλάδα που προφανώς του αρέσει. Εντός εξαμήνου δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη χώρα μας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 διορίστηκε ως αντιπρόεδρος -αν και δηλώνει στο βιογραφικό του ανεξάρτητος σύμβουλος- με αρμοδιότητα την διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη (International Business Development) στην ONEX του Πάνου Ξενοκώστα που φιλοδοξεί να κατασκευάσει τις αμερικανικές φρεγάτες MMSC στην Ελλάδα (Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου και Ελευσίνας). Αυτός είναι και ο τομέας που εργαζόταν ο Παλμ.

Πλέον φέρεται να έχει αποχωρήσει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και έχει προχωρήσει στην ίδρυση της συμβουλευτικής εταιρίας για θέματα εξειδικευμένης στρατηγικής επικοινωνίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης, RxP International LLC, με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία

Παράλληλα, να τον ευχαριστήσουμε που ανοίγει και τα δικά μας μάτια, καθώς όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του DP, διατηρούμε μια ελπίδα αποδέσμευσης των Arleigh Burke από το US Navy, για να αρχίσει να έχει κάποιο νόημα η συζήτηση για τις MMSC.

Ένα πλοίο το οποίο στη γνωστή του διαμόρφωση και με τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει στην ακύρωση των παραδόσεων στο αμερικανικό Ναυτικό, είναι με διαφορά τελευταίο στη λίστα της επιχειρησιακής καταλληλότητας του Πολεμικού Ναυτικού. Προσέχουμε κάθε λέξη που χρησιμοποιούμε…

Ασχέτως του τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε ξανά που βοηθά την ελληνική κοινωνία να αντιληφθεί το μέγεθος της υποτέλειας του ελληνικού πολιτικού προσωπικού απέναντι στους συμμάχους της χώρας. Καθώς την έννοια της συμμαχίας δεν την αντιλαμβάνονται όπως στον αναπτυγμένο σύγχρονο κόσμο.

Πώς αλλιώς θα τολμούσε ακόμα και να διανοηθεί πρώην Ακόλουθος Άμυνας μιας χώρας σας τις ΗΠΑ και μόνο να σκεφτεί να αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα τέτοια προσβολή. Όποιος θέλει, είναι ελεύθερος να προσφέρει εναλλακτικές ερμηνείες, διότι εμείς δίπλα στο “beggars” διαβάσαμε “Έλληνες“.

Κάποιος δημιούργησε αυτή την πεποίθηση στον κύριο Παλμ. Δεν μπορεί να ξύπνησε ένα πρωί στη μπανανία δίπλα στη θάλασσα και απολαμβάνοντας το αεράκι και τη μυρωδιά της αρμύρας να του έφερναν τον καφέ του και τον εξωτικό φυσικό χυμό του κάνοντας τεμενάδες Έλληνες ιθαγενείς.

Ή μήπως ο άνθρωπος έχει εμπειρίες  που του το θύμισαν, με αποτέλεσμα να είναι φορέας τέτοιων πεποιθήσεων, τις οποίες “η κακιά η ώρα” τις έφερε στο φως της δημοσιότητας; Κι όλα αυτά τη στιγμή που η συζήτηση στη δημοσιογραφική πιάτσα θέλει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μην ήρθε για την παρέλαση, όχι λόγω της πανδημίας, αλλά λόγω των φρεγατών.

Όσοι είχαν την τύχη και άκουσαν στο σπίτι τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο πολλά για την έννοια του “αυτοσεβασμού“, μπορούν να κατανοήσουν ποια είναι η ουσία του προβλήματος της χώρας. Σίγουρα δεν είναι τα τόσο πικρά λόγια του πλοιάρχου Παλμ, αλλά όσα μπορεί κανείς να διακρίνει πίσω από αυτά.

Δηλαδή, το ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο μιλούν ισχυροί φίλοι και σύμμαχοι για την Ελλάδα και τον πολιτικό της κόσμο. Απλά, με την πάροδο των ετών, οι τρόποι έχουν καλλιεργηθεί επί το διπλωματικότερο και δεν σου λένε “αυτό θα πάρεις κι αν σου αρέσει“. Μιας που το πήγαμε ευγενικά μέχρι τώρα, είπαμε να μην προσθέσουμε χαρακτηρισμό μέσα στα εισαγωγικά, στην εικαζόμενη… εκτός έδρας διαταγή. Τι να πούμε άλλο…

Από πού κι ως πού ζητιάνοι επιλέγουν Arleigh Burke; Απίστευτη γκάφα και προσβολή ΑΚΑΜ των ΗΠΑ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ..άλλο τόσο απαράδεκτη είναι και η τάση των διανοουμένων μας για “εθνική αυτομαστίγωση”. Διαφαίνεται και εδώ μια προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στους Έλληνες για τη “διαμόρφωση της πεποίθησής” του.
    Γιατί να ψάχνεται συνεχώς ο γράφων να βρει την αιτία της συμπεριφοράς του στους δικούς μας; Ενώ είναι “φως φανάρι” πως ο περί ου ο λόγος δεν χαρακτηρίζεται από το δημόσιο αξίωμα που κάποτε είχε.

    Ως πρώην διπλωμάτης, δεν υποχρεούται να κρατάει το πρωτόκολλο της διπλωματίας. Και δεν τον κόβω για αστό ώστε να έχει στο τσεπάκι την “αστική” ευγένεια. Πάει πια αυτό το φρούτο. Ούτε ο αυτοσεβασμός αποτελεί πολιτισμικό καρπό που γεύονται οι πάντες.
    Είναι ένας χυδαίος-τυχοδιώκτης επιχειρηματίας σύμφωνα με την κατά Weber διάκριση ανάμεσα στον αστικό/ορθολογικό/ειρηνικό καπιταλισμό και τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ καπιταλισμό:”των κερδοσκόπων και των εκμεταλλευτών της πολεμικής βιομηχανίας”

    Το δίδαγμα είναι το να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας απέναντι στον τρόπο που υλοποιούνται οι “Διεθνείς Σχέσεις” ως δίπολο της χυδαίας Δύναμης/Power του Κέρδους/Money = σε Δημόσιο και Ιδιωτικό επίπεδο.

    Power “Politics” = contradiction in terms.

    Το νόημα και η σημασία της Δύναμης για τους Δυτικούς δεν έχει καμία σχέση με την Αρχή/Ηγεμονία (από το άρχω) των Ελλήνων. Και τα politics δεν έχουν καμία σχέση με την Πολιτεία/Κοινωνία, ούτε καν με την Civitas/Κράτος των Ρωμαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα