Αποχώρηση των Αμερικανών από την Συρία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος: Aνοίγουν τον δρόμο στον Ρ.Τ.Ερντογάν για εισβολή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος ότι όχι μόνο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα εισβάλει στη Βόρεια Συρία αλλά και ότι οι Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από την περιοχή ανοίγοντας έτσι ολοκληρωτικά το δρόμο για τις τουρκικές δυνάμεις!

Στην ουσία οι Αμερικανοί δίνουν και τις ευλογίες τους στην Άγκυρα για να εφαρμόσει τα σχέδιά της στην Συρία. Επί της ουσίας όμως οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τα σχέδια τους για δημιουργία κουρδικού κράτους κάποτε στο… μέλλον.

«Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην σχεδιασμένη επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν, ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει Χαλιφάτο του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

To περασμένο Σάββατο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη με σκοπό την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από τα συροτουρκικά σύνορα, αλλά και τη δημιουργία μιας ελεύθερης διέλευσης για τους πρόσφυγες.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/810225_apohorisi-ton-amerikanon-apo-tin-syria-anakoinose-o-leykos-oikos

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα