«Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ισραήλ- Ελλάδας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που υπεγράφη για την ίδρυση ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, έχουν δημοσιευθεί, γράφει η τουρκική Τζουμχουριέτ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.

Οι διοικήσεις του Τελ Αβίβ και της Αθήνας υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων στα νότια της Πελοποννήσου.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δημοσιεύθηκαν από τον ισραηλινό και ελληνικό τύπο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο στρατιωτικός αερολιμένας στην πόλη της Καλαμάτας θα μισθωθεί στο Ισραήλ για 22 χρόνια.

Η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems θα δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός Τύπος έγραψε ότι αυτή η σύμβαση είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικού εφοδιασμού μεταξύ των δύο χωρών μέχρι σήμερα.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα δημιουργηθεί στο ‘μοντέλο Ισραήλ’

Ανακοινώθηκε ότι το εκπαιδευτικό κέντρο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία θα μοντελοποιηθεί από την αεροπορική ακαδημία του Ισραήλ.  Αναφέρεται ότι 10 εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 θα αναπτυχθούν στο κέντρο εκπαίδευσης πτήσεων. Σημειώθηκε ότι ο εκπαιδευτικός στόλος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα περιλαμβάνει αεροσκάφη M-346 και T-6.

Cumhuyriyet

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα