ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Αυτοεξευτελισμός Έλληνα πρέσβη από Ευρωπαίο πρωθυπουργό!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οικοδέσποινα –στο πλαίσιο της φινλανδικής προεδρίας– στην ηλιόλουστη Βαλέτα ήταν η Φινλανδή πρέσβειρα στην Ιταλία και διαπιστευμένη στη Μάλτα Pia Rantala-Engberg. Είναι συνήθης πρακτική η εκάστοτε προεδρία της ΕΕ να οργανώσει τέτοια comme il faut γεύματα. Σε αυτά, καλούν σημαίνοντες αξιωματούχους της χώρας, ακόμη και πρωθυπουργούς και Προέδρους της Δημοκρατίας για να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα επικαιρότητας. Η ιεροτελεστία θέλει μια σύντομη αρχική παρέμβαση από τον προσκεκλημένο και στη συνέχεια περνούν στις ερωτήσεις-απαντήσεις.

Επίσημος καλεσμένος της Pia Rantala-Engberg, η χώρα της οποίας δεν είναι και πολύ φιλική προς την Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ, ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ που συνοδευόταν από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ισότητας Edward Zammit Lewis και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και Κοινωνικού Διαλόγου Αaron Farrugia. Επίσης, παρέστησαν οι διαπιστευμένοι πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ με ελάχιστες απουσίες (Βουλγαρία, Κύπρος, Σλοβενία, Τσεχία, Δανία και Λουξεμβούργο)

Η μουγκή αντίδραση του Έλληνα πρέσβη

Στο συγκεκριμένο, λοιπόν γεύμα, δεν θα μπορούσε να λείψει από την ατζέντα και το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ και του γαλλικού βέτο όσον αφορά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Σε εκείνο το σημείο λοιπόν, ο Μαλτέζος πρωθυπουργός τα έβαλε με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων λέγοντας πως «η ΕΕ πυροβολεί τα πόδια της, πως Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία ήταν έτοιμες, αλλά όχι η Ευρώπη. Τους ζητήσαμε να ταπεινωθούν, αλλάζοντας το όνομά τους. Το έκαναν. Και εμείς τους είπαμε όχι».

Το θέμα δεν είναι τόσο ότι ο Μαλτέζος πρωθυπουργός (τελεί υπό παραίτηση λόγω της ανάμιξής του στη δολοφονία δημοσιογράφου στη Μάλτα, λόγω των αποκαλύψεων της) είπε αυτά που είπε. Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας πρεσβευτής κράτησε το στόμα του ραμμένο.

για την συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/apokalypsi-aytoexeytelismos-ellina-presvi-apo-eyropaio-prothypoyrgo

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος. Ο ΟΗΕ ζήτησε την αλλαγή του ονόματος όχι η ΕΕ.
    Ο εκπρόσωπος μας θα αρκούσε να του πει μόνο αυτό και ας μην ανέφερε τα υπόλοιπα γνωστά και χιλιοειπομένα.
    Το περίεργο είναι ότι “πυροβολήθηκε ” ο ίδιος με την αναφορά του στο θέμα.
    Κάτι σάπιο υπάρχει στο ΥΠΕΞ

    • Την ζητούσε και η ΕΕ και μάλιστα επιμόνως και ειδικά η Γερμανία, η οποία ήθελε άρον-άρον τα Σκόπια, όπως και την Αλβανία, στην ΕΕ. Τής χάλασε την “σούπα” η Γαλλία. Οπότε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός δεν έκανε λάθος.

      Δεν σάς έκανε εντύπωση ο τίτλος τού άρθρου; “Αυτοεξευτελισμός Έλληνα πρέσβη από Ευρωπαίο πρωθυπουργό!” Πώς γίνεται ν’ αυτοεξευτελίζεται κανείς από κάποιον άλλον; Ποιοι είναι αυτοί η αγράμματοι που παριστάνουν τούς δημοσιογράφους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα