Αποκάλυψη: Αθλιότητες Βελκουλέσκου στην Αχτσιόγλου στο Hilton !!! Οι απίστευτοι διάλογοι και το παρασκήνιο της παρέμβασης Κομισιόν που γύρισε τους θεσμούς από το αεροδρόμιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου η υπουργός Εργασίας εκλήθη να καταθέσει την κυβερνητική πρόταση για τα εργασιακά, η οποία ως γνωστόν απέχει παρασάγγας από τις «προτεραιότητες» του ΔΝΤ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την Εφη Αχτσιόγλου να παραθέτει τις προτάσεις της Αθήνας, τις οποίες συνόδευε με συγκεκριμένα επιχειρήματα, στατιστικές και παραδείγματα.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών παρέμειναν σιωπηλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και η συζήτηση εξελίχθηκε ουσιαστικά σε διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ. Η Ντέλια Βελκουλέσκου έλεγε ότι δεν κατανοεί το σκεπτικό της Ελληνίδας υπουργού, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.

Οι «οχλήσεις» της ελληνικής πλευράς προς την εκπρόσωπο του ΔΝΤ ήταν έντονες και διαρκείς, αλλά συγκεκριμένη απάντηση δεν λάμβανε. Η Εφη Αχτσιόγλου ζήτησε να μάθει τον ακριβή λόγο που η συνομιλήτριά της αρνείται κάθε κουβέντα για τα εργασιακά στη βάση των ελληνικών θέσεων.

Και η απάντηση της Ντέλιας Βελκουλέσκου ήταν χαρακτηριστική: «Δεν ζήτησα εγώ δάνειο» είπε το στέλεχος του ΔΝΤ. Υστερα από το ιταμό ύφος της εκπροσώπου του Ταμείου και την «αφωνία» των Ευρωπαίων στη συνάντηση, η ελληνική ομάδα αποχώρησε από τη συνάντηση.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου ακολούθησε την ίδια τακτική και σε έτερη συνάντηση που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε έντονο ύφος φέρεται να είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών: «Εχετε βάλει στόχους και θέλετε να τους πετύχετε. Σε τελική ανάλυση, εσείς μας φωνάξατε». Η συνάντηση, λόγω των υψηλών τόνων και του ιταμού ύφους της, έληξε σχεδόν αμέσως.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά άσχημο με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος συνολικού ναυαγίου. Η ελληνική πλευρά συνομίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Πιερ Μοσκοβισί και ο Ευρωπαίος επίτροπος παρενέβη ώστε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις επί ελληνικού εδάφους για μερικά ακόμα 24ωρα.

Φέρεται μάλιστα να έθεσε προ των ευθυνών τους και τα υφιστάμενά του στελέχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να αναλάβουν εποικοδομητικό ρόλο ειδάλλως η ευθύνη θα βαραίνει τελικά τη δική τους πλευρά.

Το οργιαστικό – πραγματικά – παρασκήνιο, των όσων συνέβησαν στο Hilton την εβδομάδα που πέρασε, αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος ο Νίκος Σβέρκος στην Εφημερίδα των Συντακτών. Παράλληλα επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του the faq το πρωί της περασμένης Τρίτης που έγραψε για … οργισμένα τηλεφωνήματα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, το βράδυ της Δευτέρας και τελικά άνωθεν εντολή από υψηλά κλιμάκια στις Βρυξέλελς, στην αποστολή των θεσμών που ήταν έτοιμοι ν’ αναχωρήσουν, “να μην το κουνήσουν ρούπι” από την Αθήνα. Μάλιστα οι θεσμοί, όπως ειχε αποκαλύψει το the faq, είχαν επιστρέψει κυριολεκτικά από το αεροδρόμιο. Σήμερα, αποκαλύπτουμε, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ενημερωθεί το βράδυ της Δευτέρας από τους θεσμούς, ότι αποχωρούν και δεν εξεφρασε καμία … αντίρρηση, ούτε και τους προέτρεψε να παραμείνουν όπως οι Γιουνγκερ-Μοσκοβισί

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα