Απογραφή στα Σκόπια: Οι Ρομά διαμαρτύρονται ότι καταγράφονται ως Αλβανοί, Τούρκοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι Ρομά καταγράφονται ως Αλβανοί, Τούρκοι,  Σλαβομακεδόνες, δημιουργώντας αναστάτωση στην κοινότητα των Ρομά, όπως αναφέρει το πολιτικό κίνημα των Ρομά – AVAJA,  προειδοποιώντας για σοβαρές παρατυπίες στη διεξαγωγή της απογραφής του πληθυσμού.

Οι απογραφείς ισχυρίστηκαν ότι οι Ρομά δεν είχαν εθνικότητα στα γραφήματα της απογραφής (στα απογραφικά δελτία) και σε πολλούς δήμους, οι Ρομά δεν ρωτήθηκαν για την εθνικότητά τους.

Ο σύλλογος απευθύνει έκκληση στα αρμόδια όργανα να δράσουν γρήγορα, όπως λένε, για τους πολυάριθμους χειρισμούς.

Από την επιτόπια παρακολούθηση, οι περισσότερες παρατυπίες παρατηρήθηκαν στο Τέτοβο, Ντεμπάρ, Κίτσεβο, Βέλες, Στρώμνιτσα, Ράντοβιτς.

Στους δήμους πολεοδομικού συγκροτήματος των Σκοπίων όπου κυριαρχεί ο πληθυσμός των Ρομά, τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας της απογραφής, η απογραφή δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

Αυτοί οι χειρισμοί γίνονται σε μέρη όπου ζουν οι Ρομά σε περιοχές όπου υπάρχει κυρίαρχος πληθυσμός άλλων εθνοτικών κοινοτήτων.

Γενική σημείωση:Σε όλους τους δήμους, οι απογραφείς ζήτησαν μόνο δελτίο ταυτότητας και δεν ρώτησαν για την εθνική ταυτότητα τους. – δήλωσε η Μαρίγια Σουλεϊμάνοβα από το Κίνημα Πολιτών «Avaja».

Σήμερα, το πολιτικό κίνημα θα στείλει επιστολή στον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και στις διπλωματικές αποστολές στη χώρα του ΟΑΣΕ και της Eurostat.

Η μη συμμόρφωση με τη μεθοδολογία απογραφής, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της « Avaja» θα επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα των δεδομένων που συλλέγονται από την απογραφή.

Η κρατική στατιστική υπηρεσία λέει ότι είχε αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους της κίνησης των Ρομά, αλλά οι ισχυρισμοί τους ήταν χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα