Απειλεί με νέα εισβολή την Κύπρο η Τουρκία: «Nα θυμάστε τι πάθατε το 1974 – Τα πλοία μας είναι έτοιμα ξανά»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με νέο “Αττίλα” απείλησε πριν λίγο η Άγκυρα την Κύπρο μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι:

Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του.

“Εκεί το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και το πλοίο Πορθητής κάνουν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο”.

Εδώ η ε/κ και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία.

Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. 

Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και τoυ ψευδοκράτους. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’.

Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τ/Κ.

Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974.

Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του.

Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Σε εξέλιξη η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο

Άρχισε λίγο μετά τις 10 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις τουρκικές προκλητικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το Κυπριακό.

Στην συνεδρία μετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Μετέχουν ακόμη ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα