Απειλεί με βέτο τα Σκόπια ο Βούλγαρος υπουργός Αμυνας -«Αλλάξτε τα βιβλία ιστορίας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με πολύ αυστηρή γλώσσα ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ, έστειλε μήνυμα στα Σκόπια ότι θα πρέπει να τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι και στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Σε δηλώσεις σε βουλγαρικό ραδιόφωνο ο κ. Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι «αν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας».

Και εξήγησε ότι αυτό σημαίνει την εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας. Προσθέτοντας ότι μόνο όταν η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, θα ήταν πεπεισμένη η Βουλγαρία ότι τα πράγματα πήγαιναν προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η ΠΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της ΠΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει – ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Επιπλέον, τόνισε ότι αν η Βουλγαρία και η Ελλάδα δεν πειστούν για την πρόθεση της ΠΓΔΜ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν θα γίνει πραγματικότητα

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ειχαν αξια οι δηλωσεις του Βουλγαρου υπουργου κ. Καρακατσαν-ωφ (μηπως Σαρακατσαν-ωφ)αν η Βουλγαρια αναμενει την συμμορφωση των Σκοπιων σαυτα που θελει η Βουλγαρια και μετα να κυρωσει το Πρωτοκολλο εισδοχης τους στο ΝΑΤΟ .
    Περιλαμβανει και την Ελλαδα σαυτο που η ιδια θελει , αλλη η Ελλας των 145 Συριζοβουλευτων ,- με 5,6 αλλους- , που ξεφορτωθηκαν χαριν του διεθνισμου, του ρεαλισμου και της αστικης καλωσυνης, μαζι με μεγαλη δοση αγνωμοσυνης στους ευεργετες τους ΟΛΑ τα εθνικα βαριδια τους θα κυρωσουν αυριο κιολας -πρωτοι,πρωτοι- αυτο το Πρωτοκολλο.
    Οι αντιθετοι με αυτην την φας-τρακ Συμφωνια της Ελλαδος με τα Σκοπια θα χαρουν για την Βουλγαρικη αντισταση στις μαζικες βουλησεις και πιεσεις των γεωπολιτικων παικτων της Δυσης και θα ξαναθυμηθουν την δικη τους αντισταση στο Βουκουρεστι το 2008, παρ’οτι οι προγονοι του κ. Καρακατσανωφ με τον Σαντασκυ τους δημιουργησαν το προβλημα το 1903.
    Φιλικη συσταση στον φιλελληνα κ. Καρακατσανωφ .
    Να προσεχει τους εκατονταδες χιλιαδες τουρκοφωνους Βουλγαρους της Νοτιου Βουλγαριας , με τα πολλα τζαμια , που συνεχιζονται στα Σκοπια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα