Απίστευτο χουνέρι από τους Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού στους Τούρκους: Έψαχναν στο Καρπάθιο το Στόλο, που έκανε βολές Δυτικά των Χανίων! Η ‘παγίδα’ και το ‘δόλωμα’

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θα περάσει καιρός να ξεχάσουν οι Τούρκοι το χουνέρι που τους έκανε το Πολεμικό Ναυτικό, αφού είχε δεσμεύσει δύο περιοχές για εκτέλεση Βολών στο πλαίσιο της Άσκησης «Λόγχη».

Χθες το απόγευμα η τουρκική κορβέτα Baykoz είχε αποπλεύσει από τη βάση Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο και έπλεε δυτικά της Καρπάθου με σκοπό να παρεμποδίσει την προγραμματισμένη εκτέλεση βολών, με πραγματικά πυρά, από μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, στο πλαίσιο της άσκησης «Λόγχη».

Η συγκεκριμένη άσκηση εξελίχθηκε σε ένα πετυχημένο παίγνιο για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο, προχωρώντας σε μία εντυπωσιακή κίνηση αντιπερισπασμού, έστειλε το τουρκικό πλοίο που επρόκειτο να παρακολουθήσει τη «Λόγχη», στο ανοιχτό πέλαγος και σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων από τον πραγματικό τόπο διεξαγωγή της.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό για τη διεξαγωγή της «Λόγχης» είχε προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες στη δέσμευση, με Navtex, δύο θαλάσσιων περιοχών, μία στο Καρπάθιο Πέλαγος, και μία νοτιοδυτικά της Κρήτης, σε μία προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει το τουρκικό πλοίο που όπως αναμένετο θα επιχειρούσε να παρεμποδίσει την εκτέλεση των βολών πλέοντας εντός της περιοχής που είχε δεσμευθεί γι αυτό το σκοπό.

Το ΠΝ και προκειμένου να δείξει στο Baykoz που καραδοκούσε βόρεια της Κρήτης, ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Καρπάθιο Πέλαγος, απέστειλε στην περιοχή μία πυραυλάκατο η οποία υποτίθεται ότι θα συναντιούνταν εκεί με τα υπόλοιπα πλοία του Ελληνικού Στόλου, που θα συμμετείχαν στην «Λόγχη».

Τα τουρκικά πλοία, πέφτοντας στην παγίδα κινήθηκαν προς την περιοχή που κατευθύνονταν η πυραυλάκατος, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από το πεδίο βολής στα δυτικά των Χανίων, αφήνοντας έτσι τον κύριο όγκο του Ελληνικού Στόλου που συμμετείχε στην άσκηση να πραγματοποιήσει τις βολές του ανενόχλητος.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις φρεγάτες, δύο υποβρύχια και τρεις τορπιλάκατοι, εξασκήθηκαν σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου με έμφαση στην εκτέλεση προκεχωρημένων γυμνασίων πυρών κατά στόχων αέρος και επιφανείας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, παρουσία μάλιστα του Α/ΓΕΝ κ. Στυλιανού Πετράκη και του Αρχηγού Στόλου Παναγιώτη Λυμπέρη, σε μία άσκηση που εξελίχθηκε κάτι παραπάνω από καλά για το Π.Ν.

https://europost.gr/apisteyto-choyneri-toys-ellines-axiomatikoys-polemikoy-naytikoy-stoys-toyrkoys-epsachnan/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα