Απίστευτο ολίσθημα Τραμπ: Ύμνησε τον Ερντογάν μπροστά στον Πάστορα Μπράνσον που βασάνισαν οι Τούρκοι 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ οργάνωσε μία συνάντηση με έξι πρώην ομήρους κατά την πρώτη νύχτα του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και προκάλεσε τα αισθήματα των Αμερικανών ψηφοφόρων με μία ακόμα θετική δήλωση του για τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ένας εκ των πρώην ομήρων ήταν και ο Πάστορας Άντριου Μπράνσον που υπέφερε στα χέρια των τουρκικών αρχών ασφαλείας. Παρέμεινε φυλακισμένος για δύο χρόνια με ψεύτικες κατηγορίες και απελευθερώθηκε αφού το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία της.

Ο κ. Τραμπ, αφού ζήτησε πρώτα από τον κ. Μπράνσον να μιλήσει για την εμπειρία του, τον διέκοψε και είπε ο Ταγίπ Ερντογάν «ήταν πολύ καλός» παρά τα απίστευτα βασανιστήρια και την ταλαιπωρία που υπέστη ο Αμερικανός Πάστορας.

Από τις αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα αποκαλύφθηκε ότι «πάγωσε» η Αμερική ακούγοντας τον πρόεδρο Τραμπ να υμνεί τον Τούρκο πρόεδρο σε ένα Αμερικανό πολίτη, που συνελήφθη στην Τουρκία το 2016 για κατηγορίες κατασκοπείας και τρομοκρατίας, οι οποίες ήταν κατασκευασμένες για να εκβιάσει την αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως είναι γνωστό, μέλη του Κογκρέσου κατηγόρησαν τον Ερντογάν ότι χρησιμοποίησε τον κ. Μπράνσον ως πολιτικό πιόνι.

Μετά τα σικέ πραξικόπημα ο Ερντογάν φυλάκισε μερικούς Αμερικανούς πολίτες κατηγορώντας τους ότι συμμετείχαν στο κίνημα ανατροπής του. Φυλάκισε μέχρι και Τούρκους υπαλλήλους του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το μαρτύριο του κ. Μπράνσον, ο πρόεδρος Τραμπ είπε καλά λόγια για τον Ερντογάν, τον άνθρωπο που τον φυλάκισε, προκαλώντας πολλά αρνητικά σχόλια.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε:

«Έχουμε έξι απίστευτους ανθρώπους που κρατήθηκαν όμηροι από διάφορες χώρες και είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω σε όλους ότι έχουμε φέρει πίσω στην Αμερική 50 ομήρους από 22 διαφορετικές χώρες. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για αυτό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και στράφηκε στον κ. Μπράνσον λέγοντας:

«Έπρεπε να σε φέρουμε πίσω. Πρέπει να πω, για μένα, ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν πολύ καλός. Ξέρω ότι είχαν προγραμματίσει (σ.σ.: να τον φυλακίσουν εννοεί) για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήσασταν πολύ αθώο άτομο, και τελικά αφού είχαμε μερικές συνομιλίες, συμφώνησε” (σ.σ.: εννοεί ο Ερντογάν για να τον απελευθερώσει).

Ο Μπράνσον απάντησε ότι είναι ευγνώμων στην κυβέρνηση Τραμπ για τις προσπάθειές της να τον φέρουν πίσω στο σπίτι του στην Αμερική και πρόσθεσε: «Αν δεν το είχατε κάνει αυτό, νομίζω ότι θα ήμουν ακόμα στην Τουρκία».

Σημείωσε ακόμα:

«Κρατήθηκα στην Τουρκία για δύο χρόνια και λάβατε πρωτοφανή μέτρα για να διασφαλίσετε την απελευθέρωσή μου, και η κυβέρνησή σας αγωνίστηκε πραγματικά για μένα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων”, τόνισε ο Πάστορας.

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον στο Λευκό Οίκο, μετά την απελευθέρωσή του από τις τουρκικές φυλακές, στο Λευκό Οίκο. EPA, OLIVIER DOULIERY

Απίστευτο ολίσθημα Τραμπ: Ύμνησε τον Ερντογάν μπροστά στον Πάστορα Μπράνσον που βασάνισαν οι Τούρκοι (video)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα