Απίστευτο: Η κυβέρνηση είχε απαγορέψει τα self tests πριν τα βγάλει η SIEMENS – Άλλαξαν τη γνώμη του Μαξίμου οι Γερμανοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πήραν επιταγή 40.000.000 ευρώ (για αρχή) – Τόσο «ακαταμάχητη» ήταν η προσφορά τους;

Η κυβέρνηση έσπευσε να αγοράσει 10.000.000 self tests από μία παλιά «γνώριμη», την SIEMENS παρόλο που τον Οκτώβριο, πριν τα βγάλει η γερμανική εταιρία τα είχε απαγορέψει. Βέβαια η SIEMENS κατάφερε και άλλαξε τη γνώμη του Μαξίμου, φανταζόμαστε προτάσσοντας την αξιοπιστία(;) των τεστ της.

Τα τεστ τα οποία κόστισαν στους Έλληνες φορολογουμένους 40.000.000 εκατομμύρια ευρώ(!) αγοράστηκαν με μεταμεσονύχτιο φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Μάλιστα η κυβέρνηση βάσισε όλο το σχέδιο ανοίγματος της οικονομίας σε αυτά τα τεστ τα οποία θα πρέπει να τα κάνουν σχεδόν όλοι οι πολίτες υποχρεωτικά παρόλο που επιστήμονες προειδοποιούν για τη μειωμένη αξιοπιστία τους ακόμα και σε σχέση με τα Rapid Tests!

Όμως η κυβέρνηση που έσπευσε να αγοράσει τα τεστ της SIEMENS, τον Οκτώβριο με νόμο που ψήφισε απαγόρευε τα self-tests στους Έλληνες πολίτες. Με το που έβγαλε η SIEMENS όμως αυτή η απαγόρευση έπαψε να ισχύει, καθώς φαίνεται πως στο Μαξίμου για κάποιο λόγο άλλαξαν γνώμη. 

Τι έλεγε συγκεκριμένα ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και τέθηκε σε εφαρμογή λίγε ημέρες αργότερα, τον Νοέμβριο:

«Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος από τη διασπορά του κορωνοϊού και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης.01.2021, απαγορεύονται η ελεύθερη διάθεση, η θέση σε λειτουργία και η χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων από φυσικά πρόσωπα ως τελικούς χρήστες, που χρησιμοποιούν για την διενέργεια δοκιμαστικών ταχέων μοριακών ελέγχων για τη μέτρηση η την ανίχνευση αντισωμάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

Νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και δημόσιες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, Δομές Πρωτοβάθμιας υγείας και ο ΕΟΔΥ δύνανται να χρησιμοποιούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό, φυσικών προσώπων, υπό τον όρο της παρουσίας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού υπεύθυνου για την ορθή χρήση του προϊόντος και την κατάλληλη ενημέρωση του φυσικού προσώπου ως προς το εξαγόμενο αποτέλεσμα.

Οι φορείς διενέργειας δοκιμαστικών ταχέων μοριακών ελέγχων, υποχρεούνται αμελλητί να καταχωρούν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής σε διακριτή βάση Δεδομένων Επιδημιολογικών Ελέγχων, που λειτουργεί στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, τα στοιχεία ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που ελέχθηκαν, το αποτέλεσμα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό), καθώς και την κατηγοριοποίηση του εκάστοτε ελεγχόμενου φυσικού προσώπου σε μία εκ των υπαγόμενων στη συγκεκριμένη μορφή επιδημιολογικών ελέγχων ομάδων προσώπου.

Η μη καταχώρηση ή η καθυστερημένη καταχώρηση των στοιχείων επισείει τις ακόλουθες κυρώσεις: α)πρόστιμο 3.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής ανάκληση λειτουργίας για χρονικό διάστημα 30 ημερών».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/973708_apisteyto-i-kyvernisi-eihe-apagorepsei-ta-self-tests-prin-ta
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα