Απίστευτος Στέφανος Τσιτσιπάς -Νίκησε τον Τζόκοβιτς, Νο 1 στον κόσμο, με επική ανατροπή!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ SHANGHAI MASTERS

Μια επική νίκη απέναντι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Shanghai Masters!

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον μεγάλο Σέρβο αντίπαλό του με 2-1 σετ, και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 7-5, 6-3) παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά (αύριο, Σάββατο, στις 11:30 το πρωί), εκεί που τον περιμένει ένας από τους… κακούς του δαίμονες, ο Ντανίλ Μεντβέτεφ, Νο 4 στον κόσμο.
Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Και αφού καθάρισε το πρώτο γκέιμ με συνοπτικές διαδικασίες (δεν έχασε πόντο), στο δεύτερο έκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι νωρίς νωρίς. Στη συνέχεια ο Σέρβος τενίστας, Νο 1 στον κόσμο, κράτησε το σερβίς του και πήρε το σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στον Τζόκοβιτς στο έκτο γκέιμ, και ενώ προηγείτο με 3-2. Είχε δύο μπρέικ πόιντ, ωστόσο ο Σέρβος έμεινε ψύχραιμος και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πήρε το γκέιμ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο,τι δεν κατάφερε ο Στέφανος στο έκτο γκέιμ, το πέτυχε στο πιο κρίσιμο σημείο. Ενώ το σκορ ήταν 6-5 υπέρ του, ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο σερβίς του Τζόκοβιτς και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 7-5, στέλνοντας έτσι το ματς σε τρίτο σετ!
Στο τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στον Τζόκοβιτς στο τέταρτο γκέιμ, προηγούμενος με 3-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έτσι έφτασε σε μια μεγαλειώδη επικράτηση κόντρα στον καλύτερο τενίστα του κόσμου!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Έλληνα τενίστα φέτος να έχει κερδίσει μέσα στη χρονιά και τους τρεις μεγάλους του παγκόσμιου τένις, τον Ρότζερ Φέντερερ τον Ιανουάριο, τον Ράφα Ναδάλ τον Μάιο και σήμερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Μάλιστα, η σημερινή νίκη του Τσιτσιπά είναι η πρώτη κόντρα σε παίκτη που βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κι άλλον έναν λόγο για να είναι χαρούμενος, καθώς εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ATP Finals του Λονδίνου, στο οποίο συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι τενίστες του κόσμου! Το ATP Finals θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου και ο Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος σε αυτό το τουρνουά.

Μάλιστα, έμαθε τα ευχάριστα μετά το τέλος του αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε η έκπληξή του ήταν μεγάλη:

Τσιτσιπάς: Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος – Τζόκοβιτς: Μπορεί να γίνει Νο 1
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πέτυχα μία μεγάλη νίκη όπως αυτή», είπε ο Έλληνας τενίστας μετά τον θρίαμβό του επί του Σέρβου σταρ, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Άξιζε τη νίκη ο Στέφανος, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ξεκίνησα καλά στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, αλλά δεν είχα ένταση. Δεν είχα δυναμική κίνηση και επιτάχυνση στα χτυπήματά μου. Δεν είχα κανένα μπρέικ πόιντ σε αυτά τα σετ. Σέρβιρε καλά και μπράβο του, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξα».

Και συνέχισε: «Έπαιζε πολύ καλά μετά το σερβίς του, με υψηλή ποιότητα. Υποστήριζε το σερβίς του με επιθετικά πρώτα χτυπήματα στα ράλι. Δεν τον έκανα να αμυνθεί αρκετά. Του έδωσα χρόνο να κυριαρχήσει στο πίσω μέρος του κορτ, άξιζε τη νίκη». «Έχει σίγουρα τη δυναμική να γίνει το Νο 1 στον κόσμο»,  κατέληξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η αφιέρωση του Τσιτσιπά
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς στην… καθιερωμένη υπογραφή στην κάμερα της αναμέτρησης έγραψε με μαρκαδόρο «Καλοβελωνιές», αφιερώνοντας τη νίκη στον Γιώργο Καλοβελών. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καλοβελώνης έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), ενώ ο υιός του, Μάρκος, συμμετείχε μαζί με τον Τσιτσιπά στο Davis Cup, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Tatoi Club.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/apisteytos-stefanos-tsitsipas-nikise-tzokobits

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα