Απίστευτη παραδοχή από σύμβουλο του Ερντογάν: «Αν φύγουν οι Σύροι πρόσφυγες η Τουρκική οικονομία θα καταρρεύσει!»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο σύμβουλος του προέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP και συντάκτης της εφημερίδας Γενί Ακίτ, καθηγητής Γιασίν Ακτάι, σχολίασε στην εκπομπή «πεπρωμένο και δοκιμασία» για τους Σύρους μετανάστες και είπε χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία πρέπει να ζήσει με τους Σύρους πρόσφυγες», σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία «θα στείλουμε τους πρόσφυγες στη χώρα καταγωγής τους».

Στον πρόεδρο του CHP απάντησε ο πρόεδρος Ερντογάν: «Δεν ρίχνουμε τους υπηρέτες του Αλλάχ που ήρθαν πρόσφυγες στα χέρια των δολοφόνων».

Έτσι, η ύπαρξη των Σύρων που ζουν στην Τουρκία εδώ και δέκα χρόνια έχει γίνει για άλλη μια φορά συζήτηση για την εσωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 21 Ιουνίου 2021, ο αριθμός των Σύρων στην Τουρκία είναι 3 εκατομμύρια 675 χιλιάδες.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις ο Γιασίν Ακτάι έκανε τα σχόλια τους στην Ντιλέκ Γκιουλ στο Euronews σχετικά με το θέμα.

«Ο Κιλιτσντάρογλου ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

«Πρακτικά, αυτό δεν είναι δυνατό. Δεν υπάρχει ζήτημα εκδίωξης ή αποστολής ατόμων που έχουν καταφύγει στην χώρα μας και έχουν αποκτήσει καθεστώς μετανάστη και πρόσφυγα υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ο Κιλιτσντάρογλου γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό. »Ίσως δεν ξέρει, οι σύμβουλοί του δεν του το λένε. Γιατί δεν μπορεί; Δεν αφορά μόνο την αγάπη των προσφύγων ή όχι.

»Ως αποτέλεσμα, οι Σύροι πρόσφυγες που κατέφυγαν στη χώρα αποκτούν ένα συγκεκριμένο νομικό καθεστώς σύμφωνα με τον διεθνή νόμο περί μετανάστευσης, δεν μπορείτε να στείλετε αυτά τα άτομα εκτός εάν έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα χωρίς αιτία».

Οι Σύροι αποτελούν τη βάση της οικονομίας της χώρας

Λέγοντας ότι η Τουρκία πρέπει να ζήσει με Σύριους πρόσφυγες και ότι οι Σύροι αποτελούν τη βάση της οικονομίας της χώρας, ο Ακτάι συνέχισε:
«Η Τουρκία πρέπει να ζήσει με τους Σύρους πρόσφυγες. Είναι το πεπρωμένο … Είναι μια δοκιμασία, καθώς δεν μπορούμε να την ξεφύγουμε. Πρέπει να δούμε πώς να την διαχειριζόμαστε. Όταν την κοιτάμε, η μετανάστευση είναι κάτι που ανασταίνει μια κοινωνία. Έχει επίσης αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Κοιτάξτε τη συμβολή των Τούρκων στη γερμανική οικονομία. Υπάρχουν μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Τούρκοι εκπαιδεύονται ως εγκέφαλος. Ίσως οι πρώτοι Σύροι που θα έρθουν να είναι αυτοί που θα δουλέψουν στον τομέα της βιομηχανίας και των κατασκευών, αλλά με τη συμβολή των Σύρων στην Τουρκία, η Τουρκία θα δημιουργήσει μια πολύ σοβαρή γέφυρα μεταξύ της Τουρκίας και του αραβικού κόσμου», είπε.

Onedio haber

https://europost.gr/apisteyti-paradochi-symvoylo-erntogan-an-fygoyn-oi-syroi-prosfyges-toyrkiki/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα