Αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης απείλησε δημοσίως την ζωή του δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ένας κορυφαίος σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την ζωή του έγκριτου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt. Ο Mesut Hakkı Caşın, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής, εξέδωσε την απειλή στις 15 Ιανουαρίου μιλώντας στο τουρκικό γλωσσικό κανάλι του CNN, αναφερόμενος στον Abdullah Bozkurt: ”δεν ξέρω αν θα τον ταΐσω στα ψάρια ή στους καρχαρίες, αλλά οι προδότες τιμωρούνται πάντα”.
Ο Bozkurt διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην ανάλυση μυστικών εγγράφων που ρίχνουν φως στις εσωτερικές λειτουργίες του καθεστώτος του Ερντογάν και στην καταστολή του στην εσωτερική αντιπολίτευση. Έχει γράψει εκτενώς για τους συνδέσμους του με τη Δύναμη Quds του Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος του Ιράν (IRGC) και αποκάλυψε την παράνομη υποστήριξή του σε τζιχαντιστικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Υπήρξε προηγουμένως ως επικεφαλής γραφείου της Νέας Υόρκης για τον Zaman, μια καθημερινή εφημερίδα που σχετίζεται με τον Fethullah Gülen, που έκλεισε μετά από την υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Ο Bozkurt  έζησε από τότε στην εξορία. Το καθεστώς του Ερντογάν έχει μακρά ιστορία βίαιης καταστολής εναντίον Τούρκων αντιφρονούντων στο εξωτερικό, ιδιαίτερα εκείνων που συνδέονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και το κίνημα Gülen, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση αποκαλεί «Οργανισμό Τρομοκρατίας Fethullah» ή FETO. Υπήρξαν αξιόπιστοι ισχυρισμοί για το καθεστώς του Ερντογάν πως δολοφονεί αντιφρονούντες στο εξωτερικό. Η πιο διαβόητη ήταν η δολοφονία τριών γυναικών μελών του PKK στο Παρίσι το 2013.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Τούρκος πράκτορας πληροφοριών Feyyaz Öztürk προσήλθε στην αστυνομία στην Αυστρία, λέγοντας ότι είχε διατάξει να σκοτώσει έναν Τούρκο γεννημένο βουλευτή και επικριτή του Ερντογάν. Συνήθως, η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας απαγάγει αντιφρονούντες και τους επαναφέρει βίαια στην Τουρκία. Το 2018, ένας αξιωματούχος του καθεστώτος Ερντογάν αναγνώρισε ανοιχτά ότι οι Τούρκοι πράκτορες πληροφοριών “επέστρεψαν 80 μέλη της FETO σε 18 χώρες” παρά την θέλησή τους.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ίδιος ο Bozkurt  δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε από τρεις άγνωστους άντρες έξω από το σπίτι του στη Στοκχόλμη. Το φόρουμ της Μέσης Ανατολής, το οποίο εξέτασε προσεκτικά την καταγωγή της Τουρκίας στον αυταρχικό ισλαμισμό τα τελευταία χρόνια, λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις τελευταίες απειλές εναντίον του Bozkurt. “Το Φόρουμ βρίσκεται μαζί με τον Bozkurt  ενάντια στη βαρβαρότητα του καθεστώτος Ερντογάν”, δήλωσε ο πρόεδρος του MEF Daniel Pipes. Το Φόρουμ της Μέσης Ανατολής προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή και προστατεύει τον δυτικό πολιτισμό από τον ισλαμισμό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού πρωτότυπων ιδεών, εστιασμένου ακτιβισμού και χρηματοδότησης συμμάχων.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: meforum/infognomonpolitics.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα