Αν χτυπήσετε τους Κούρδους θα αντιδράσουμε, η απάντηση της Αμερικής στον Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Turkish Presidential Spokesperson Ibrahim Kalin (C-L) and US National Security Advisor John Bolton (C-R) during their meeting in Ankara, Turkey, 08 January 2019. EPA, TURKISH PRESIDENTIAL OFFICE HANDOUT TOPICS:ΑμερικήΕρντογάνΗΠΑΚαλίνΜπόλτονΤουρκία JANUARY 8, 2019.

“Πολεμική” χαρακτηρίζεται η ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την άρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον σύμβουλο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον. Αιτία της σύγκρουσης ήταν η απαίτηση του Αμερικανού αξιωματούχου να προστατευθούν οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας (YPG) και η άρνηση της Τουρκίας να το πράξει. Έτσι ο κ. Μπόλτον αναγκάστηκε να πει στον Τούρκο ομόλογό του, Ιμπραχίμ Καλίν, την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε κακομεταχείριση από τις τουρκικές δυνάμεις των Κούρδων συμμάχων της Ουάσινγκτον στη Συρία.

Τη δήλωση έκανε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, που συνόδευε τον κ. Μπόλτον στην Τουρκία. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν θεώρησε ότι τον σνόμπαρε ο κ. Ερντογάν αρνούμενος να τον συναντήσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Τουρκία. Τα σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των δύο δεν είχαν επιβεβαιωθεί, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τη Μπόλτον.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Μπόλτον, ενοχλημένος απο τις δηλώσεις του τελευταίου για τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας. “Δεν είναι ανάγκη” να συναντήσει τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος το “βαρύ” πρόγραμμά του. Ο Μπόλτον συναντήθηκε και συνομίλησε για δύο ώρες με τον Τούρκο ομόλογό του, Ιμπραχίμ Καλίν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ένα εκπρόσωπος του Καλίν χαρακτήρισε “εποικοδομητική” αυτή τη συνάντηση.

Πηγή: Αν χτυπήσετε τους Κούρδους θα αντιδράσουμε, η απάντηση της Αμερικής στον Ερντογάν https://hellasjournal.com/2019/01/an-chtypisete-toys-koyrdoys-tha-antidrasoyme-i-apantisi-tis-amerikis-ston-erntogan/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα