Αντιπαράθεση Erdoğan- İmamoğlu για το θέμα κατασκευής της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Τούρκου Προέδρου Erdoğan με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης İmamoğlu αναφορικά με το θέμα κατασκευής της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης (Kanal Istanbul), με τον Δήμαρχο να αντιτίθεται επικαλούμενος το υψηλό κόστος και τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο σχέδιο για το οικοσύστημα της πόλης.

Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδα τους τις χθεσινές αντιδράσεις του İmamoğlu στις δηλώσεις του Προέδρου Erdoğan, που σημείωσε πως «θα φτιάξουμε τη διώρυγα σε πείσμα τους». Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sözcü σε ρεπορτάζ (Özlem Güvemli) με τίτλο «Αντίδραση του İmamoğlu στον Πρόεδρο για την διώρυγα της Κωνσταντινούπολης», o δήμαρχος Ekrem İmamoğlu σημείωσε πως «υπενθυμίζω την 23η Ιουνίου (σσ διεξαγωγή επαναληπτικών δημοτικών εκλογών Κωνσταντινούπολης) σε αυτούς που βλέπουν ως μεγάλο κατόρθωμα το να πεισμώνουν με την Κωνσταντινούπολη. Να μην ξεχνάνε όμως πως η Κωνσταντινούπολη είναι μεγαλύτερη του ενός».

Ο ίδιος τόνισε πως «ένα έργο που γίνεται από πείσμα δεν έχει τύχη και δεν μπορεί να ωφελήσει το έθνος (..) Ένα σημαντικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης για εμάς είναι να μην προδοθεί ποτέ. Εξάλλου έχουμε δει και βιώσει την απάντηση των πολιτών μας σε αυτούς που πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη στις προηγούμενες εκλογές. Ύστερα από αυτό, φυσικά και εμείς δεν θα δώσουμε ποτέ την ευκαιρία να προδοθεί».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στο συνέδριο του ΑΚΡ αναφερόμενος στο σχέδιο της διώρυγας «τώρα δεν τους αρέσει και προσπαθούν να το αποτρέψουν. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές εργασίες του έργου μας και ξεκινάμε τις αναγκαίες εργασίες για τα επόμενα βήματα. Παρά την αντίδραση τους, θα φτιάξουμε τη διώρυγα, θα το πράξουμε σε πείσμα τους».

Ο İmamoğlu –σημειώνει το δημοσίευμα- αξιολόγησε τις δηλώσεις του Προέδρου ως «προσπάθεια αλλαγής της επικαιρότητας», υπογραμμίζοντας πως την παρούσα στιγμή υπάρχει «ο πόνος για τους μάρτυρες της Gara». Όπως ανέφερε «εγώ δεν θα γίνω υποχείριο του Προέδρου, που θέλει να δημιουργήσει μια άλλη επικαιρότητα με διώρυγες κλπ», καθώς υπάρχουν άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, η ανεργία, ο αγώνας ενάντια στην πανδημία. Και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας, ο κόσμος μπαίνει στην ουρά για να πάρει ψωμί. Όταν υπάρχουν αυτά, εμένα δεν με ενδιαφέρουν θέματα εκτός επικαιρότητας». https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/imamoglundan-cumhurbaskanina-kanal-istanbul-tepkisi-6281067/

Το θέμα προβάλλεται πρωτοσέλιδα στην ίδια εφημερίδα με τίτλο «Δεν μπορείς να παρέχεις υπηρεσία με πείσμα» και υπέρτιτλο «Απάντηση İmamoğlu στον Erdoğan που δηλώνει πως η διώρυγα θα γίνει σε πείσμα τους», και την επισήμανση πως «υπενθυμίζεται η 23η Ιουνίου σε αυτούς που βλέπουν εναντίωση στην Κωνσταντινούπολη». Πρωτοσέλιδο το θέμα και στην εφημερίδα Karar με τίτλο «Γίνεται με πείσμα;», όπου σημειώνεται πως το ξέσπασμα του Προέδρου ότι θα ενεργήσει με πείσμα, έφερε στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα της διώρυγας. Η εφημερίδα κάνει λόγο για αντιδράσεις ειδικών και της αντιπολίτευσης που τονίζουν ότι η κατασκευή της διώρυγας αντιβαίνει στους επιστημονικούς κανόνες, πως θα πλήξει το οικοσύστημα, θα μειώσει σημαντικά τις παροχές νερού στην πόλη, ενώ θα αυξήσει και την πιθανότητα σεισμού. Αναφορές στην πρώτη σελίδα και στις εφημερίδες Yeniçağ «Η υπηρεσία που γίνεται με πείσμα, δεν είναι προς όφελος του έθνους» και Cumhuriyet «Δεν εναντιώνεσαι στην Κωνσταντινούπολη».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα