Αντιμέτωπος με απιστία ο Άδωνις: Ζημίωσε 93 εκατ. ευρώ το Δημόσιο με νόμο του παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμενε την περασμένη εβδομάδα πως οι αποκαλύψεις του Documento για τα “πάρε – δώσε” του με φαρμακευτικές εταιρίες την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Παρά την προσπάθεια του να πείσει πως επί υπουργίας του όλα έγιναν καλώς, τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento σήμερα είναι αδιάσειστα και αποδεικνύουν πως πάρα τις αντίθετες εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ εκείνος πέρασε νόμο και σειρά ρυθμίσεων αυξάνοντας ουσιαστικά τις τιμές των λεγόμενων φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) και ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε σήμερα μέσω του Twitter του ότι το περιβόητο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ το οποίο προειδοποιούσε ότι η τοποθέτηση των φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία θα δημιουργούσε στο Δημόσιο “τρύπα” 93 εκατ. ευρώ ήταν γνωστό στη Βουλή όταν αυτή ψήφισε τον νόμο του.

Τι λέει εν ολίγοις ο κ. Γεωργιάδης; Ότι ναι μεν ζημιώθηκε το Δημόσιο, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνον ο ίδιος αλλά το σύνολο της Βουλής που είχε ενημερωθεί. Ή ορθότερα ευθύνεται το κόμμα του που ψήφισε τον νόμο του παρότι γνώριζε ότι η εφαρμογή του θα δημιουργήσει στο Δημόσιο “τρύπα” πολλών εκατομμυρίων.

Καθιστώντας δηλαδή τη Βουλή και το κόμμα του συνένοχους, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη της απιστίας κατά του Δημοσίου.

Όμως ο Άδωνις Γεωργίαδης θα αναγκαστεί να απολογηθεί για τις πράξεις του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, τη σύσταση της οποίας προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κάνοντας μάλιστα λόγο για τεράστια σκάνδαλα στον εν λόγω χώρο που θα έρθουν στο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο ΝΔ και Άδωνις ζητούν συνέχεια πρόωρες εκλογές. Για να αποφύγουν τις ευθύνες του και να παραγραφούν τυχόν αδικήματα.

Ιδού ο σχετικός διάλογος που είχαν μέσω twitter ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης με τον Άδωνη Γεωργιάδη:

koutipandoras.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα