Ανοιχτή απειλή της Ρωσίας στην Τουρκία: Πριν ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, να το σκεφθεί δυο φορές!!!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -



Μόσχα (Rûdaw)– Η Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, Mariya Zaharova, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  είπε για τις επιθέσεις που δέχεται ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας:

“Το να δεχτείς επίθεση όταν έχεις εισβάλει στα εδάφη μιας χώρας, χωρίς την άδειά της, είναι φυσικό”.

Επίσης, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έφερε για καιρό σε πέρας τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει στο θέμα της Ιντλίμπ, γεγονός που οδήγησε στην επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Η Ζαχάροβα απάντησε και σε ερωτήσεις του ανταποκριτή του Rûdaw ως εξής:

Rûdaw: Κυρία Ζαχάροβα, είπατε ότι η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι περιπεπλεγμένη. Μια κατάσταση που ίσως απαιτήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν μάλιστα ειδήσεις που λένε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Επειδή υπάρχουν επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών…

Zaharova: Με συγχωρείτε, θα σας απαντήσω με μια ερώτηση. Εγώ δεν είδα πουθενά κάποια πληροφορία ή είδηση που να λέει ότι η Τουρκία ζήτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Αυτοί λένε ότι οι στρατιώτες τους δέχονται επίθεση. Όμως πρέπει πρώτα να ενημερώσουν εμάς για το θέμα. Ο κ. Μακρόν είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Για το λόγο αυτό, πριν ζητήσουν βοήθεια από το ΝΑΤΟ, πρέπει να το σκεφθούν δύο φορές. Άλλωστε, αν το ΝΑΤΟ είχε τη δύναμη να λύσει τα προβλήματα της περιοχής, θα τα έλυνε. Όμως το ΝΑΤΟ δεν έχει πια τέτοια δύναμη, τέτοιο ρόλο.

Rûdaw: Όμως η ερώτησή μου είναι η εξής: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πάρει κάποια στάση όταν δέχεται επιθέσεις ένας σύμμαχός του;

Zaharova: Μα το να δεχτείς επίθεση όταν έχεις εισβάλει στα εδάφη μιας χώρας, χωρίς την άδειά της, είναι φυσικό.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε εικόνες που λήφθηκαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που δείχνουν την κίνηση τουρκικής φάλαγγας στην επαρχια Ιντλίμπ.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το προηγούμενο βήμα της στοχοποίησης και γι’ αυτό η δημοσιεύσή του θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα μήνυμα προς την Τουρκία.

Kerim HAS@Kerim_HAS

Buyur, burdan yak👇

Rusya Savunma Bakanlığı insansız hava araçlarıyla İdlib’e silah taşıyan Türk askeri konvoyuna ait görüntüleri yayınladı.

📌 Şu an Moskova’daki siyasi atmosfer 24 Kasım 2015’te Rus uçağının düşürülmesi öncesindeki atmosfere çok yakın.

Ενσωματωμένο βίντεο

502 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί όταν κηρυχθεί ο Τουρκοσυριακός πόλεμος ,που δεν αποκλείεται.
    Στο Ιντλίμπ γίνεται μάλλον το ”ζέσταμα” προ του πολέμου.
    Η Συρία,καθώς φαίνεται -με αθόρυβη βοήθεια της Ρωσίας -θα επιτεθεί στους εισβολείς Τούρκους ,ίσως για να δοκιμασθεί και το κατά ΜΑΚΡΟΝ κλινικά νεκρό ΝΑΤΟ, έστω και για να διευθετήσει καλύτερα τις διαφορές της με την Τουρκία ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ”ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ”ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ,γιατί που πρώτα θα ”χτυπάει” η Τουρκία .
    Έχει και τους πανταχού παρόντες Κούρδους σε εκείνα τα σύνορά της.

    • Αν κηρυχθεί τέτοιος πόλεμος (Τουρκίας-Συρίας) τότε μήπως θα ήταν ιδανική ευκαιρεία να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 10 μίλια (ή όσο μας αναλογεί) και να κηρύξουμε την ΑΟΖ μας στέλνοντας τις συντεταγμένες της στον ΟΗΕ;

      • Η ανακήρυξη τους είναι εύκολη . Δύσκολη και με αιτία πολέμου είναι η οριοθέτηση τους, αλλά λέτε να μη επωφεληθούμε τέτοιων εξελίξεων;;;.
        Πάντως σαυτήν την περίπτωση θα αυξηθούν και οι Σύροι πρόσφυγες ,κυρίως προς Κύπρον .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα