Ανησυχητικά δεδομένα για το εμβόλιο της Pfizer: 1 στους 2.680 εμβολιασμένους θα αναπτύξουν μυοκαρδίτιδα – περικαρδίτιδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία  από μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Clinical Infectious Disease και δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer μεταξύ των ανδρών εφήβων, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση.

Η έναρξη της μυοκαρδίτιδας ήταν κατά μέσο όρο 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η κλινικά (οξεία ή ήπια) συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας ήταν μια περίπτωση  στους 2.680 εμβολιασμένους. .

Βάσει των δεδομένων της μελέτης 37,32 άτομα ανά 100.000 ή ένας στους 2680 νεαρούς άνδρες παρουσίασε ανάπτυξη μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας εντός δύο εβδομάδων από τον δεύτερο εμβολιασμό τους (μέσος χρόνος έως την εμφάνιση του νόσου νόσο: 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό).

Η μελέτη στηρίχθηκε  σε ανάλυση νοσοκομειακών και μόνο αρχείων μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας κάτι που σημαίνει πως δεν συμπεριλαμβάνει  εφήβους που μπορεί να έχουν αναπτύξει τη νόσο αλλά δεν την ανέφεραν σε κάποια υγειονομική αρχή.

Πολλοί παιδοκαρδιολόγοι, συμπεριλαμβανομένου και του Dr. Kirk Milhoan, MD, PhD υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει  «ήπια» μυοκαρδίτιδα στα παιδιά.

Η μυοκαρδίτιδα προκαλεί καρδιακή βλάβη. Η καρδιακή βλάβη είναι εφ’ όρου ζωής – η καρδιά δεν επουλώνεται αντικαθιστώντας τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Είναι σημάδια. Οι ουλές στην καρδιά μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στην ηλεκτρική αγωγιμότητα στον καρδιακό μυ, που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε «ξαφνικό θάνατο» λόγω αλλαγών στην κανονικότητα των καρδιακών παλμών και της μυϊκής συστολής της καρδιάς. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα όταν η καρδιά είναι «πιεσμένη» με κάποιο τρόπο, αναφέρει ο Dr,. Robert Malone.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/ygeia/1038907_anisyhitika-dedomena-gia-emvolio-tis-pfizer-enas-stoys-2680-emvoliasmenoys-tha

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα