Ανεστάλη με απόφαση Μητσοτάκη η κομματική ιδιότητα της Σπυράκη από τη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Νωρίτερα μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η κυρία Σπυράκη είχε δηλώσει: «Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας. Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

Η κα Σπυράκη ανέφερε ότι «έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου.

Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…).

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο

 

Θυμίζουμε ότι ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας δυο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, διότι υπάρχει όπως λέει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Χθες βράδυ από τις Βρυξέλλες, σε ερώτηση για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το θέμα και θα απαντήσω».

Η ανακοίνωση της ΕΕ

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρεται:

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της κας Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή.

Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας».

Η απάντηση της κ. Σπυράκη

Ελάχιστα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του αιτήματος του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της, η κ. Σπυράκη προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ.

Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».

ΝΔ: Αντιπολιτευτική απελπισία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις», αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ανεστάλη με απόφαση Μητσοτάκη η κομματική ιδιότητα της Σπυράκη από τη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στα πράσινα λιβάδια της Φλάνδρας

    O Σαμαράς, όλως αιφνιδιαστικά και ανεξήγητα, έβαλε το 2014 στο ευρωψηφοδέλτιο τήν ΔΟΛια Σπυράκη στην θέση τού πιστού του Φαήλου Κρανιδιώτη. Αξιοκρατία, δηλαδή, όχι παίξε-γέλασε! Δεν άκουσα/διάβασα ποτέ τον Φαήλο να πει το παραμικρό για τον Σαμαρά. Υπόδειγμα αξιοπρεπείας!

    Μαρία Σπυράκη: Η «πράσινη» Μαρία με το «γαλάζιο» μαξιλάρι!
    Μπήκε στην Ευρωβουλή με μηδέν δάνεια στο «πόθεν έσχες» της και σήμερα οι δανειακές υποχρεώσεις της ξεπερνούν τα 640.000 ευρώ!

    Στείλανε αυτό το τσόλι εις τας Ευρώπας κι έγινε … μεγαλοκυρία!!

    Ευρωβουλευτές που διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου -Ολο το παρασκήνιο

    Κι ύστερα έχομε τούς γνωστούς χειροκροτητές τής Ευρώπης “μας” (sic!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα