Ανδρέας Φικιώρης: Ο άγνωστος Γολγοθάς του τηλεοπτικού γιατρού που έφυγε από τη ζωή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έφυγε από τη ζωή εχθές σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης.

Ο «τηλεοπτικός» γιατρός με τη μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, που μέσω της εκπομπής του έδινε ιατρικές συμβουλές για σοβαρά προβλήματα υγείας, ανέβαινε σιωπηλά το δικό του Γολγοθά!

Οπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, αιτία ήταν η κολπική μαρμαρυγή, δηλαδή οι ταχυαρρυθμίες της καρδιάς, που είχαν ως αποτέλεσμα οι κόλποι της να μη συστέλλονται με κανονικό ρυθμό. Αυτή η ανωμαλία εγκυμονούσε τον κίνδυνο της δημιουργίας θρόμβου στο αίμα, που αν μεταφερόταν μέσω της κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και έμφραγμα.

«Είχα δύο σοβαρά προβλήματα: το ένα ήταν η κολπική μαρμαρυγή, που είναι μια ηλεκτρική βλάβη, ένα είδους “βραχυκύκλωμα” με άλλα λόγια, και το άλλο ήταν ότι δεν είχα στύση. Οπως θα γνωρίζετε, για να μπορεί να έχει στύση ο άνδρας, πρέπει να δουλεύει καλά η καρδιά του. Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός μου, ο καρδιοχειρουργός Χριστόφορος Κοτούλας στο “Ιασώ General”, έκανε το μαγικό κόλπο και μου έφτιαξε την κολπική μαρμαρυγή!

Τώρα η καρδιά μου δουλεύει κανονικά. Στέλνει αίμα στο πέος και το κάνει ντούρο, γιατί η καρδιά και το πουλί είναι πακέτο! Τώρα πια ψάχνω για γκόμενα! Μάλιστα, το είπα και στη γυναίκα μου», λέει ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια και συνεχίζει: «Τώρα, λοιπόν, θα συνεχίσω να αγαπάω τη γυναίκα μου, που έτσι και αλλιώς το μόνο που θέλει από εμένα είναι να της πηγαίνω λεφτά, και εγώ θα παίρνω την αμαξάρα μου το βράδυ και θα βγαίνω έξω. Είχα καιρό να κάνω σεξ! Τώρα που πήρα φορά, ποιος με σταματάει! Μήπως πρέπει να πάω σε κανένα άλλο γιατρό να το… χαλιναγωγήσει;»

Στη συνέχεια της συζήτησης ο δρ «Οζον» γινόταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός: «Σας παρακαλώ, γράψτε ότι ο Φικιώρης μπορεί να κάνει σεξ, είναι επιβήτορας! Για να το μάθουν οι φίλοι μου και να ζηλέψουν, γιατί αυτό ήταν το κόμπλεξ μου!»

Οπως είχε περιγράψει ο κ. Φικιώρης, εκτός από την… επίπεδη σεξουαλική ζωή, κουραζόταν πολύ εύκολα και είχε δύσπνοια, που τον δυσκόλευε πολλές φορές ακόμα και να περπατήσει. Ολα αυτά τον οδήγησαν στη μελαγχολία, ένα πρόβλημα που τον βασάνιζε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

«Ηρθα στο χείλος του γκρεμού»

Η αρχή του κακού για τον κ. Φικιώρη ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. Τότε γνώρισε το τσιγάρο και παρέμεινε καπνιστής μέχρι την ηλικία των 55 ετών.

Το τίμημα της απόλαυσης του καπνού ήταν, φυσικά, η υγειά του:

«Ημουν τόσο μ… ας! Υποθήκευσα την υγειά μου, με συνέπεια στα 55 μου να έχω γίνει 130 κιλά και να υποφέρω από τις κακές συνέπειες της παχυσαρκίας. Ολα τα είχα: χοληστερίνη, προβλήματα με το συκώτι μου, τα έντερα. Δεν μπορούσα να κάνω δέκα βήματα. Επαθα μέχρι και βαριά μελαγχολία! Πήρα, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής και τα κατάφερα. Το πρώτο που έκανα ήταν να κόψω το τσιγάρο και να χάσω τριάντα οχτώ κιλά. Σήμερα είμαι 61 ετών και λέω στους καπνιστές: “Μα… ς, κόψτε το τσιγάρο!” Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή του ανθρώπινου οργανισμού», έλεγε σε συνεντεύξεις του ο Ανδρέας Φικιώρης.

https://www.pronews.gr/ygeia/944413_andreas-fikioris-o-agnostos-golgothas-toy-tileoptikoy-giatroy-poy-efyge-apo-ti-zoi

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα