Αναχώρησε από τα Κατεχόμενα και επιστρέφει στην Τουρκία ο Ερντογάν αφού προκάλεσε και κρίση… πρωτοκόλλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γύρω στις 5 το απόγευμα της Τρίτης αναχώρησε από τα κατεχόμενα για την Τουρκία, ο τούρκος Προεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν έφτασε χθες στις 15.00 για παράνομη επίσκεψη, φιέστες και παρελάσεις στο ψευδοκράτος με αφορμή την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Σήμερα μετά την παρέλαση, είχε συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και αναχώρησε αφού έκαναν τα εγκαίνια σε μαζική τελετή από χώρο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Σοζτζιού γράφει για “κρίση πρωτοκόλλου” στο χώρο των προσκεκλημένων στην παρέλαση το πρωί με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία του αντιπολιτευομένου Καλού Κόμματος της Τουρκίας να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενο και να μην παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πρόεδρο του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ αντιπροσώπευαν ο υπεύθυνος πολιτικών υποθέσεων και Αντιπρόεδρος, Τζιχπάν Πατσιατζί και ο Ισμαήλ Τατίλογλου, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οταν διαπίστωσαν πως κάθονται στις πίσω σειρές και ενώ πήγαν στα κατεχόμενα με πρόσκληση του Τ/κ ηγέτη ρώτησαν γιατί αυτό και πήραν την απάντηση ότι ο τούρκος Πρόεδρος είχε κρατήσει τις θέσεις για τους προσκεκλημένους του.

Η αντιπροσωπεία του Καλού Κόμματος διαμαρτυρήθηκε πως αυτό είναι ενάντια στο πρωτόκολλο της εθιμοτυπίας και έφυγαν από τον χώρο της τελετής – παρέλασης. Επισκέφθηκαν το μαυσωλείο του Ραούφ Ντενκτάς και αναχώρησαν για την Τουρκία.

Εξέδωσαν μάλιστα κοινή δήλωση που κάνει λόγο για κακομαθημένη νοοτροπία του Τούρκου Προέδρου και της ομάδας του που δεν λαμβάνει υπόψη τα ήθη και έθιμα. Αυτό που τους αναλογούσε μετά από αυτό που έγινε, πρόσθεσαν, ήταν να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αναχώρησε από τα Κατεχόμενα και επιστρέφει στην Τουρκία ο Ερντογάν αφού προκάλεσε και κρίση… πρωτοκόλλου

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα