Ανατροπή από Hurriyet για τους 2 Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο: Δεν πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μια διαφορετική εκδοχή για τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δίνει η Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, και όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι δύο λοχίες δεν συμμετείχαν στην ομάδα της Μαρμαρίδας που πήγε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Κατά την ίδια εφημερίδα, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη ήταν ανάμεσα στους 30 κομάντος που ξεκίνησαν με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου CASA από το Γεσίλκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να πάνε στην Μαρμαρίδα, αλλά τελικά το αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όπως αναφέρει η Hurriyet, εκτός από τα τρία ελικόπτερα Σικόρσκι που πήγαν στη Μαρμαρίδα για να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια ώρα απογειώθηκε και το αεροσκάφος CASA, αλλά αντί να πάει στη Μαρμαρίδα (αεροδρόμιο Ντάλαμαν), τελικά προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Ακιντζί, όπου ήταν και η βάση που ξεκίνησε το πραξικόπημα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτό το γεγονός αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο κομάντο Μελίχ Αλμπαϊράκ που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου είχε πιαστεί όμηρος ο αρχηγός ξηράς το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Ο Αλμπαϊράκ είχε δώσει τα ονόματα των «30» που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 25 συνελήφθησαν, ενώ πέντε κατάφεραν να διαφύγουν. Ανάμεσά τους ήταν και οι Φατίχ Αρίκ και Χαλίτ Τσετίν που διέφυγαν στην Ελλάδα

Πηγή: Ανατροπή από Hurriyet για τους 2 Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο: Δεν πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/321768/anatropi-apo-hurriyet-gia-toys-2-toyrkoys-komantos-poy-zitisan-asylo-den-pigan-na#ixzz4Zy3vgu7s

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα