ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Πηγές των μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι το Εφετείο Τρίπολης αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφηκε μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και της Τουρκίας σχετικά με την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το μνημόνιο συνεννόησης που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Muhammad Al-Hawij, και της τουρκικής πλευράς πυροδότησε τοπικές απορριπτικές αντιδράσεις, είτε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων είτε από τη λιβυκή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Fathi Bashagha, θεωρώντας ότι απειλεί ασφάλεια και ειρήνη στη Λιβύη.
Οι πλήρεις όροι του μνημονίου κατανόησης δεν ανακοινώθηκαν επίσημα, αλλά ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Muhammad Hammouda, είπε ότι στοχεύει και προβλέπει την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα: πρακτικό, τεχνικό, τεχνικό, νομικό , εμπορική και στον τομέα των υδρογονανθράκων. Και ανέφερε ότι το μνημόνιο κατανόησης προβλέπει την ανάπτυξη έργων που σχετίζονται με την εξερεύνηση, την παραγωγή, τη μεταφορά, την αναζήτηση και το εμπόριο πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους νόμους που ακολουθούνται στη Λιβύη. συμπράξεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα, Τρίτη, το Εφετείο Τρίπολης αποφάσισε να σταματήσει την εφαρμογή των μνημονίων συνεννόησης μεταξύ της Προσωρινής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και της τουρκικής κυβέρνησης, στους τομείς της ενέργειας από υδρογονάνθρακες, που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο .Μια δικαστική πηγή είπε στο Al-Wasat Gate ότι το τρίτο κύκλωμα (το Διοικητικό Δικαστικό Τμήμα) στο Al-Mahtamah αποφάσισε να σταματήσει την εφαρμογή των εντολών στο κατεπείγον μέρος .

Οι λόγοι της απόφασης

Το δικαστήριο διεξήγαγε τη συνεδρίασή του υπό την προεδρία του συμβούλου Nasser Al-Haddad χθες, Δευτέρα, καθώς στηρίχθηκε σε διάφορους λόγους για να εκδώσει την απόφασή του, ο πρώτος από τους οποίους είναι ότι η κυβέρνηση που υπέγραψε είναι «μια κυβέρνηση δυσπιστίας από την Βουλή των Αντιπροσώπων και θεωρείται υπηρεσιακή κυβέρνηση, με περιορισμένες εξουσίες», σύμφωνα με τη δικαστική πηγή .

Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει μια απόφαση που εκδόθηκε από το Εθνικό Κογκρέσο Νο. 44 του 2013, η οποία απαγορεύει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες εκτός εάν έχει εξουσιοδοτηθεί από τη νομοθετική αρχή, και ότι το υπογεγραμμένο μνημόνιο συμφωνίας χορηγεί άδειες και άδειες εξερεύνησης από την κυβέρνηση ενότητας έως τα εξωτερικά κόμματα, αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα της, αλλά μάλλον στην αρμοδιότητα της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου δυνάμει της υφιστάμενης τοπικής νομοθεσίας», σύμφωνα με την πηγή .

Η πηγή επεσήμανε ότι η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση για την απόφαση αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά η έφεση δεν ακυρώνει την απόφαση και η τελική απόφαση παραμένει στο Ανώτατο Δικαστήριο

https://alwasat-ly.translate.goog/news/libya/384714?_x_tr_sl=ar&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γράψαμε και αλλού. ”Τα λεφτά είναι πολλά μάννα” στην Ανατολική Μεσόγειο και άμα μεσολαβεί μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας η ελληνική Κρήτη ,που έχει ΑΟΖ,
    πως ”να τα βρεις” με την Τουρκία, όταν μάλιστα έχεις αντίθετους και το Δίκαιο της Θάλασσας και τον ΟΗΕ και τις Εταιρείες-κολοσσούς-Πετρελαίου , που βιάζονται να εξορύξουν ό,τι έχει ο βυθός της ;;;.
    Όσοι στεναχωρεθούν σε Τουρκία και Ελλάδα ας μη βιάζονται άλλη φορά.

  2. Όπως γράφτηκε το μνημόνιο δεν ακυρώθηκε αλλά είναι ακυρώσιμο. Ο Ερντογάν θα γελάει με την απόφαση.
    Τώρα σε κάθε περίπτωση είναι καλή εξέλιξη και βοηθά τη Λιβύη να τα βρει με τους γείτονες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα