Ανακοινώνονται το μεσημέρι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 και σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης».

«Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση, σαρωτικές αλλαγές, όπως ήδη έχει γράψει η «Κ», δεν αναμένονται, για δύο λόγους.

Ο πρώτος, διότι η κυβέρνηση απολαμβάνει πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Και ο δεύτερος επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να κάψει το χαρτί της «πίεσης» προς τους υπουργούς του ενόψει της συνέχειας. Ενας σαρωτικός αυτή τη στιγμή ανασχηματισμός θα εξέπεμπε μήνυμα σιγουριάς σε όσους μείνουν και σε όσους μπουν στο κυβερνητικό σχήμα πως –τουλάχιστον για έναν χρόνο– έχουν σίγουρη τη θέση τους. Με δεδομένο πως έρχεται ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της κυβέρνησης, κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως λάθος. Αντιθέτως, ένας ανασχηματισμός υφυπουργών θα κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους υπουργούς, καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή θα καραδοκεί ο πρώτος σαρωτικός.

Τα ονόματα

Από εκεί και πέρα, όπως έχει ξαναγράψει η «Κ», το βάρος πέφτει στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση, πιθανόν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού, του κ. Σκυλακάκη, που είναι ήδη ο άτυπος επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής. Οπως γίνεται αντιληπτό, τα βλέμματα στρέφονται στους υφυπουργούς. Πλην της κάλυψης των θέσεων του κ. Θωμά και του κ. Κράνη, αναμένεται νέος υφυπουργός και υπό τον κ. Σκυλακάκη, με το όνομα του κ. Σκάλκου, αρμοδίου για το ΕΣΠΑ, να είναι ένα βασικό σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι. Σε θέσεις υφυπουργών πιθανόν να προαχθούν και κάποιοι γενικοί γραμματείς, όπως για παράδειγμα συζητείται για την κ. Σδούκου και την κ. Λοΐζου.

Παράλληλα αναμένεται και η δημιουργία δομής που θα φέρει τον τίτλο «βιομηχανία», εντός του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον σημερινό υφυπουργό κ. Παπαθανάση να είναι ο επικρατέστερος να το αναλάβει. Στο τραπέζι προς αξιοποίηση υπάρχουν και ονόματα βουλευτών.

Ενδεικτικά συζητούνται οι: Σπήλιος Λιβανός, Σταύρος Κελέτσης και Γιάννης Μπούγας που τα πήγε εξαιρετικά ως πρόεδρος της Προανακριτικής. Παράλληλα, συζητείται και η είσοδος κάποιων γυναικών, με τα ονόματα της κ. Κεφάλα από τα Γιάννενα και της κ. Ράπτη εξ Αθηνών να είναι υπό συζήτηση. Από τους πρωτοεμφανιζόμενους, συζητείται ο Γιώργος Κώτσηρας, δικηγόρος στο επάγγελμα.

“Καθημερινη”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα