Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Ψευδή τα δημοσιεύματα  περί «απομάκρυνσης»  Εκπροσώπου  ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

H αναφορά σε  – μικρή ευτυχώς –  μερίδα έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για δήθεν «απομάκρυνση»  του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Παπαιωάννου, αποτελεί σκόπιμη παραποίηση σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων, τα οποία ήταν ήδη γνωστά σε όλους. Αποτελεί επίσης απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο κ. Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22.

Η εντολή τοποθέτησής του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, ώστε να λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου και τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ελβετία.

Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Υπουργούς της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, για θέματα που σχετίζονται με τα νέα του καθήκοντα, όπως με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση  στις 7.12.2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι γνωστό επίσης ότι  τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαιωάννου, μέρος των καθηκόντων του ασκούσε ο νυν Εκπρόσωπος και τότε Αναπληρωτής,  Γεώργιος Αρναούτης.

Τέλος, την Τρίτη 6.12.2022, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τελετή ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαϊωάννου στη Γενεύη,  παρουσία όχι μόνο μελών του Διπλωματικού Σώματος,  αλλά και εκπροσώπων του Τύπου.

Τα παραπάνω, τα οποία ήταν ήδη γνωστά από χθες,  Παρασκευή 9.12.2022, όταν και δημοσιεύθηκαν τα πρώτα ψευδή δημοσιεύματα για το ζήτημα, απεκρύβησαν σκοπίμως και συνεχίζουν να αποκρύπτονται και σήμερα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Pronews .gr. στις Ανιχνεύσεις.
    ”Αποκεφαλίστηκε” ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Α. Παπαϊωάννου ,γιατί παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση …πουλούσε το predator στο εξωτερικό”.
    ΥΠΕΞ ανωτέρω.
    ”Ψευδή τα δημοσιεύματα περί ”απομάκρυνσης” του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ”, που διορίστηκε από 11.8.2022 στην Γενεύη ως εκπρόσωπός μας στους εκεί Διεθνείς Οργανισμούς.
    delete το pronews .

  2. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει : “Είναι γνωστό επίσης ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαιωάννου, μέρος των καθηκόντων του ασκούσε ο νυν Εκπρόσωπος και τότε Αναπληρωτής, Γεώργιος Αρναούτης.”
    Προς τι η προ ολίγων ημερών συνέντευξη σε εφημερίδα παγκοσμίου εμβέλειας αφού ευκαιριακά ασκούσε τα καθήκοντα του λόγω της ανάληψης ήδη γνωστών καθηκόντων;
    Στους διεθνείς οργανισμούς οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι δεν επιδίδουν διαπιστευτήρια όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ απλά στέλνεται επιστολή του Υπουργού προς τον Διευθύνοντα τον Οργανισμό για την τοποθέτηση εκπροσώπου .Διαπιστευτήρια επιδίδονται μόνο στις διμερείς τοποθετήσεις στους αρχηγούς κρατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα