Ανήκουστη δήλωση υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλογής ασθενών σε ζωή και θάνατο!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανήκουστη δήλωση από τον καθηγητή Ιατρικής και υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρο Πνευματικό, η οποία θα πρέπει επιτέλους να μας κάνει να καταλάβουμε ότι το μέτρο έχει χαθεί ακόμη και στον τομέα της υγείας των πολιτών! Η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας φαίνεται ότι δεν είναι αρκετοί σε όσους θεωρούν ότι τα πάντα πρέπει να παράγουν χρήμα και μόνο με αυτά οφείλουμε να ασχολούμαστε.

Λίγες ώρες μετά τους άδικους θανάτους δύο γυναικών σε Κω και Νέα Μάκρη που αποδίδονται αποδεδειγμένα στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ ο κ. Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ την τετραετία 2019-2023 και  συγκέντρωσε 14.973 ψήφους και την τρίτη (μη εκλόγιμη) θέση μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ στην Εύβοια, στις εκλογές της 21ης Μαίου, μιλά για διαλογή ασθενών, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων.

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», είπε . Κι επειδή είναι βέβαιο ότι στη ΝΔ θα μιλήσουν για διαστρέβλωση ιδού το ηχητικό απόσπασμα:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;» είπε αρχικά ο Σπύρος Πνευματικός και πρόσθεσε: «Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

Θα περάσουν και αυτές οι δηλώσεις έτσι;

https://www.militaire.gr/spyros-pneymatikos-ygeia/

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “σε όσους θεωρούν ότι τα πάντα πρέπει να παράγουν χρήμα και μόνο με αυτά οφείλουμε να ασχολούμαστε”

    οι αριστεροί ακολουθούν προφανώς την αντίστροφη σειρά. Ζητάνε πάντα αυξήσεις χωρίς να τους απασχολεί ποιός θα παράξει το αντίστοιχο χρήμα.

    Σίγουρα θεωρώ την προσέγγιση του βουλευτή της ΝΔ προβληματική, αλλά οφείλουμε να δούμε τρόπους οι οποίοι θα λύσουν το θέμα πραγματικά και δεν θα μεταφέρουν απλά το βάρος στις χώρες του τρίτου κόσμου οι οποίες έως τώρα, ελέω ΝΑΤΟ, φέρουν το βάρος των κοινωνικών κρατών στην δύση (σε εμάς τα επιδόματα και τις συντάξεις).

    • Δεξιοί-Αριστεροί και τρίχες κατσαρές. Ο καπιταλισμός είναι αδελφός τού κομμουνισμού, διότι και οι δύο έχουν τον ίδιο πατέρα, τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό, εξ ού και κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα: Υποβίβασαν τον homo sapiens σε homo economicus.

  2. Υπαρκτό το πρόβλημα -το έζησαν και το ζουν πολλοί συγγενείς των άτυχων αυτών ασθενών και οι θεράποντες γιατροί τους- αλλά ο συγκεκριμένος γιατρός ακολουθεί προφανώς την ψυχρή ενημέρωση ασθενών και συγγενών -όπως κάνουν οι ξένοι (και πολλοί επαινούν κιόλας αυτήν την ειλικρίνειά των ξένων) για την ανακοίνωση εξαρχής της σοβαρής ασθενείας και του χρόνου επιβιώσεως των ασθενών, ενώ όσοι γιατροί δεν το ανακοινώνουν εκλαμβάνεται ότι το κάνουν για να τους εκμεταλλευθούν οικονομικά.
    Δεν βρίσκεις άκρη, γιαυτό και ”δεν θα πιάσει” η σχετική προπαγάνδα του Σύριζα και τους ΠΑΣΟΚ.
    Φυσικά τόση ειλικρίνεια δεν δικαιολογείται από ένα πολιτικό και υποψήφιο βουλευτή, που την έπαθε και δικαίως- σαν τον κ. Κατρούγκαλο-. ΠΟΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα