Ανάλυση CT: Τουρκική ζάλη για τα Βαρώσια. Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
4/01/2023, 06:22

Χρονιά νέων τετελεσμένων στα Βαρώσια το 2023, απειλεί η τουρκική πλευρά – Ο Τατάρ προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο βήμα – Παράλογες προσεγγίσεις για την κυριότητα της περιοχής – Αμετακίνητοι, παράλογοι και πεισματάρηδες οι Τούρκοι

«Αν τους ακούσω, θα χαθούν τα Βαρώσια», δήλωσε ο εριστικός Ερσίν Τατάρ σχολιάζοντας τη θέση μερίδας τουρκοκυπριακών κομμάτων υπέρ του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Είπε ακόμη πως εάν τα Βαρώσια ανοίξουν υπό τον έλεγχο του διεθνούς Οργανισμού, τότε… θα πάψουν να εμπίπτουν στην… κυριαρχία του ψευδοκράτους!

Σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, τα Βαρώσια δεν είναι νεκρή ζώνη και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να ανοίξουν σύμφωνα με το περιεχόμενο ψηφισμάτων που υιοθετήθηκαν τέσσερις δεκαετίες πριν. Άλλωστε η… παλαιότητα είναι το επιχείρημα που συχνά πυκνά επικαλούνται Τούρκοι αξιωματούχοι για κάθε πτυχή του Κυπριακού, στην προσπάθεια τους να επιβάλουν τις ανατρεπτικές τους προσεγγίσεις για το μέλλον του τόπου. Να καταργήσουν το συμφωνημένο και κλειδωμένο πλαίσιο, προωθώντας τις δικές τους απαιτήσεις για εναλλακτικές μορφές λύσης.

Η στάση της τουρκικής πλευράς προδίδει πως πράγματι προετοιμάζονται και προωθούνται νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο εντός 2023. Στην ουσία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προειδοποιεί πως μέσα στη χρονιά που προσφάτως υποδεχτήκαμε θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του εγκλήματος. Όσα έρχονται δεν είναι βεβαίως άσχετα με τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου και την αγωνιώδη προσπάθεια του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία.

Για το κατοχικό καθεστώς δεν είναι αρκετοί οι δρόμοι, η παραλία και τα αναψυκτήρια. Ήδη στα Βαρώσια προωθούν σε πρώτη φάση την ανέγερση προσιτών κατοικιων για τη στέγαση νέων. Θέλουν σύντομα να δώσουν ζωή σε μια περιοχή, την οποία σκοπεύουν να μετατρέψουν μέσα στα επόμενα χρόνια σε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο. Αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των πραγματικών ιδιοκτητών.

Αυτά τα σκοτεινά σχέδια και οι άκρως επικίνδυνες προσεγγίσεις, προμηνύουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον της περίκλειστης πόλης και γενικά του Κυπριακού. Έτσι κι αλλιώς η τουρκική πλευρά θεωρεί πως με τη δημιουργία τετελεσμένων στην Αμμόχωστο, θέτει τις βάσεις για τη νέα διάσταση των συνομιλιών. Μάλιστα για να πείσει πως δεν… αστειεύεται, πρόσφατα ο Ερσίν Τατάρ άρχισε να δαιμονοποιεί ακόμη και τη λέξη «επανένωση». Με άλλα λόγια, από το κακό… στο χειρότερο.

cyprustimes.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα