Ανάλγητη Ευρώπη: Έδωσε τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Τουρκία, ενώ αυτή απειλεί Ελλάδα και Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην είδηση που «πέρασε στα ψιλά», αυτή της καταβολής από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στην Τουρκία την Πέμπτη, του συνόλου των 6 δισ. ευρώ, που της είχε υποσχεθεί, βάσει του συμφώνου μετανάστευσης που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2016, επισημαίνει ο δημοσιογράφος Edouard de Mareschal στην εφημερίδα Le Figaro.

Ως προς την υπενθύμιση της Επιτροπής, ότι το μεγαλύτερο ποσό των 4,7 δισ. είχε ήδη καταβληθεί, παρατηρεί το γεγονός, ότι η πληρωμή της τελευταίας δόσης έρχεται σε ένα τεταμένο πλαίσιο, καθώς οι 27 την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν για (ανώδυνες) κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, για τους επιθετικούς ελιγμούς της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε την Παρασκευή, ότι ήθελε να ανοίξει μια «νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νέα σελίδα, που θα πρέπει φυσικά να οδηγήσει στην επανεγγραφή της συμφωνίας του 2016.

Πέντε χρόνια μετά την προσφυγική κρίση του 2015, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι εξίσου ευάλωτη στο ζήτημα της μετανάστευσης έναντι της Τουρκίας. Τα ζητήματα της Συρίας, της Λιβύης και της Κύπρου τα επικαλείται τακτικά ο Erdogan, απειλώντας να ρίξει στους δρόμους της Ευρώπης τους περίπου 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, που ζουν επί του παρόντος στο έδαφος του.

Η Ευρώπη είναι επίσης ευάλωτη, επειδή δεν είναι ενωμένη ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς το ισχύον πλαίσιο απορρίπτεται από τα κράτη μέλη της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία βλέπουν σε αυτήν την ουσιαστικά μουσουλμανική μετανάστευση, μία απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη χριστιανική του ταυτότητα, τονίζει ο Edouard de Mareschal, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη στάση της Ουγγαρίας και στην καταδίκη της από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ως προς το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, που παρουσίασε η  Επιτροπή τον  περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο υποτίθεται, ότι θα βγάλει την Ευρώπη από το αδιέξοδο, εκτιμά, ότι το πνεύμα του κειμένου θυμίζει έντονα ένα προηγούμενο σύμφωνο με το ίδιο όνομα, το οποίο υπεγράφη το 2008, το οποίο είχε ήδη υποσχεθεί ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και αποτελεσματικών μετακινήσεων.

Κατά την άποψή του, η Ευρώπη ολισθαίνει και έχει ήδη ανοίξει ένα νέο μεταναστευτικό μέτωπο στη νότια Ευρώπη, στις Καναρίους Νήσους, εξ ου και η αλλαγή πολιτικής ως προς το μεταναστευτικό της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ: Le FigaroEdouard de Mareschal – «Vu d’Ailleurs» N°33 – Immigration: l’Europe alloue les 6 milliards d’euros promis à laTurquie

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European Union

Ανάλγητη Ευρώπη: Έδωσε τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Τουρκία, ενώ αυτή απειλεί Ελλάδα και Κύπρο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα