Αλ.Τσίπρας: Ηρθε η στιγμή η αγωνία να αντικατασταθεί με την ελπίδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πολιτικό που μάχεται για την ενότητα της Ευρώπης και καλό φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την υποδοχή του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας διαταράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν την γέφυρα που θα ενώσει τους δύο λαούς.

«Έχει έλθει η στιγμή το συναίσθημα της αγωνίας να αντικατασταθεί με το συναίσθημα της ελπίδας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ελληνικό λαό και όσα έχει υποστεί τα χρόνια της κρίσης και προσθέτοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ευρώπης, αλλά και οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Σταϊνμάγερ: Η Ευρώπη δεν είναι υπεύθυνη για όλα

«Μετά το Brexit πρέπει να ξανασυζητήσουμε, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε θετικά για την Ευρώπη και να μην θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για όλα. Η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια προσέφερε ειρήνη και σταθερότητα. Ίσως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιστά σαφές ότι κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να μην αφήσει η Ευρώπη να γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων. Εδώ συγκαταλέγονται θέματα όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, η οικονομική ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας», ανέφερε με τη σειρά ο Γερμανός πρόεδρος.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα και το θάρρος της να επιτελέσει αυτό το έργο. Ελπίζω ότι τα νέα που λάβαμε σήμερα το πρωί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Μάλτας να είναι αληθινά, γιατί αυτό θα είναι πολύ θετικό», προσέθεσε.

«Η παρουσία μου εδώ είναι ένα μήνυμα ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι ευρύτερες απ’ ό,τι συζητείται δημοσίως. Η έκθεση Documenta 14 θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μια άλλη γωνία και μια φρέσκια και διαφορετική οπτική», κατέληξε ο κ. Σταϊνμάγερ

kathimerini.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα