Αλκιβιάδης Στεφανής: «Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο… θα χάσει!»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται σκληρά και αποφασιστικά, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, και, ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι δεν συμφέρει πρωτίστως την Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Ο κ. Στεφανής αιτιολόγησε την εκτίμηση του αυτή, λέγοντας πως η Τουρκία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της, στη Λιβύη, στη Συρία, αλλά και στον τομέα της ενέργειας και, συνεπώς, δεν επιθυμεί ένα μέτωπο με την Ε.Ε.

«Σας θυμίζω ότι, αυτή τη στιγμή, στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα υπάρχουν αντιπρόσωποι 27 ευρωπαϊκών χωρών», σημείωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη και πρόσθεσε αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων: «Υπάρχουν επιχειρησιακές ενέργειες τις οποίες κάνουμε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε κάτι παραπάνω σε αυτό».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε, επίσης, tweet του γαμπρού του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζει τουρκικό UAV να έχει κάνει πτήση στον Έβρο ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. «Δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου να πέταξε και να έδωσε ένα όνομα. Στον Έβρο, όμως, δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση», είπε ο κ. Στεφανής.

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ είχε δημοσιεύσει μια εικόνα, ισχυριζόμενος ότι ένα UAV Bayraktar με κωδικό πτήσης «1453TB2» περιπολούσε στον Έβρο, στα σύνορα με την Ελλάδα. Προφανώς πρόκειται για ακόμη ένα fake news της τουρκικής προπαγάνδας.

newsbreak.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «Σας θυμίζω ότι, αυτή τη στιγμή, στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα υπάρχουν αντιπρόσωποι 27 ευρωπαϊκών χωρών»

    Κι εγώ σού θυμίζω, καπετάνιο, ότι αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, δεν θα σε ξύσει ο γείτονας. Οι Έλληνες βασιζόμασταν και βασιζόμαστε πάντα στον ξένο παράγοντα, γι αυτό χάνομε. Κοίταξε κατά Ισραήλ μεριά και θα καταλάβεις τι σού λέω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα